Postnord och Mathem i retursamarbete

januari 23, 2017 E-handel , Logistik

Nu blir det enklare för Mathems kunder att returnera varor de köpt på nätet. Detta efter att Postnord och Mathem inlett ett retursamarbete. 

Mathems kunder kommer i framtiden kunna lämna Postnord-returer, helt kostnadsfritt,  i samband med att de tar emot matleveranser från Mathem.

– Med den här lösningen frigör vi tid och gör det enklare både för våra och Mathems kunder. Inte nog med det, vi sparar även på miljön genom att utnyttja de leveranser som redan görs via Mathem, meddelar Anders Holm, vd för Postnord Sverige.

De hushåll som har e-handlat varor som de vill returnera lämnar helt enkelt sin retur i samband med matleveransen. Helt kostnadsfritt. E-barometern visar att 37 procent av konsumenterna ibland avstår från att e-handla va­ror de vill ha för att de inte vill betala för att returnera en vara. För modebranschen är returgraden betydligt högre, ofta upp emot cirka 30-40 procent.

– Konsumenterna vill att det ska vara enkelt och bekvämt att både handla och returnera gods. Tillsammans med postNord har vi hitta ett nytt, nyskapande samarbete som våra kunder får nytta av, meddelar Tomas Kull, vd och grundare av MatHem.

 


Läs mer