Paketrekord för Postnord – en miljon paket på ett dygn

december 4, 2019 E-handel , Logistik
Paketrekord för Postnord – en miljon paket på ett dygn

Måndag efter Black Friday i Segeltorpterminalen, PostNord.

Natten till tisdagen efter Black Friday slog Postnord paketrekord för ett enskilt dygn: 728 000 paket och 285 000 varubrev passerade genom Postnords terminaler. Totalt hanterades alltså över en miljon e-handlade försändelser det senaste dygnet. Det är svenskarnas ökande e-handel och Black Friday som ligger bakom de stora volymerna. 

Black Friday, som på senare år har utökats till en hel vecka med olika erbjudanden, har också kommit att bli startskottet på julhandeln. Varor för 7,1 miljarder är nu på väg till sina mottagare, och under natten till tisdagen hanterade PostNord då 728 000 paket under ett dygn. 2018 låg rekordet på 703 000 paket, och 2017 var siffran 583 000 paket.

– Det är intensiva och roliga dygn i vår produktion, en sorts kick off för årets högsäsong. Vi har förberett oss och medarbetarna är taggade inför anstormningen. Hittills har det mesta har gått helt enligt plan, och vi håller tummarna för att halkan som råder i stora delar av södra Sverige inte skapar förseningar i leveranserna, kommenterar Mathias Krümmel, chef för Produktion på PostNord.

Trots en något lugnare utveckling för e-handelns tillväxt under Q3, visar PostNords julprognos  att fler svenskar än någonsin tänker köpa minst en julklapp på nätet (56 procent). Totalt planerar svenskarna att handla julklappar på nätet för 8,4 miljarder.

– Många av helgens paketen är nu ute hos ombuden eller på väg till dem. Var gärna snabb med att hämta ut dina varor, många ombud har begränsat med utrymme och det kommer att vara fortsatt högt tryck ända fram till jul. Vill du undvika köer hos ombudet, besök det gärna en annan tid än mellan 17 och 19, tipsar Mathias Krümmel.