Ny Jönköpingsbaserad sport-e-handlare

augusti 14, 2018 E-handel , Lager , Logistik , Logistiklägen
Ny Jönköpingsbaserad sport-e-handlare

 

Peter Arvidsson är grundare till nya sport-e-handelns Spobik. Foto: Spobik.

Spobik är namnet på den nya e-handeln för sport- och cykelprodukter, med bas i Jönköping.
– Vi siktar på att tillhöra de vassaste i Europa. Vi ska erbjuda modern handel med en blandning av webbshop och fysiska butiker. Vi kommer enbart att jobba med de sporter där vi är experter, säger Peter Arvidsson, grundare och vd för Spobik, i ett pressmeddelande.

Peter Arvidsson har jobbat i branschen i 20 år. I somras tog han beslutet att jobba som fristående sporthandlare. Spobik, som är en sammanslagning av Sports & Bikes, är inte en sporthandel som ”alla andra”.
– Vi utgår från kunden. Vi är och ska vara snabbfotade. Jag har en personal som gillar att vara med på resan. Det innebär säkerligen att vi har utvecklat och förändrat vårt upplägg och erbjudande om fem år. Vi ska erbjuda det som kunden efterfrågar.

I Jönköping har Spobik tre fysiska butiker och här finns också lager och huvudkontoret för e-handeln. Spobik samarbetar även med Cykelhusets tre butiker i Göteborg och Uddevalla, vilket gör att Spobik redan från start blir en av de största aktörerna på cykel i Sverige.

För att bli riktigt, riktigt bra kommer Spobik inte att satsa på alla sporter. Valet görs för att ha fullt fokus på det man kan och är riktigt bra på.
– Med dagens gränslösa handel och tillgänglighet med webben måste vi inse att vi konkurrerar med hela Europa. Vi måste därför se Europa som vår marknad och där ska vi tillhöra de allra bästa. Vår framgångsfaktor är tveklöst personalen som ser till att kunderna får den bästa rådgivningen och servicen.

 


Läs mer