Nordic Nest bygger ut i Kalmar

november 20, 2020 E-handel , Fastigheter , Lager , Logistik , Logistiklägen
Nordic Nest bygger ut i Kalmar

E-handlaren Nordic Nest, tidigare Designonline, flyttade in i sitt nya lager i Kalmar i oktober 2019. Men sedan dess har omsättningen fördubblats och nu utökar man med ytterligare 12 000 kvm.

Kalmars näthandelsjätte Nordic Nest har växt snabbare än väntat, inte minst på grund av Coronapandemin, som fått e-handelsvolymerna att öka starkt under året. Hösten 2019 flyttade man in i en 9 500 kvm stor, nybyggd fastighet i Flygstaden söder om Kalmar, som byggts av Logistic Contractor, men kapacitetstaket nåddes redan i augusti.

Men nu har Rutger Arnhult-ägda fastighetsbolaget M2 Gruppen tecknat ett 10-årigt hyresavtal med e-handelsföretaget Nordic Nest. I samband med detta förvärvar M2 mark, del av Smedby 1:3, och investerar motsvarande cirka 84 miljoner kronor i om- och tillbyggnationer. Projektet ökar den uthyrbara ytan i fastigheten med cirka 12 000 kvm till totalt cirka 20 000 kvm.

Om- och tillbyggnationen av lager och kontor för verksamheten påbörjas omgående och ska vara klar under hösten 2021.

– Att kunna fokusera på vår kärnverksamhet är viktigt för att kunna växa så snabbt som vi gör. Med M2 som hyresvärd känner vi oss väldigt trygga med att vi kan fortsätta göra det vi tycker är roligast, samtidigt som vi har lokaler som fyller våra behov på bästa sätt, kommenterar Bank Bergström, vd på Nordic Nest.

M2 har tecknat entreprenadavtal med Logistic Contractor, vilka även byggt befintligt lager och kontor åt Nordic Nest, avseende uppförandet av om- och tillbyggnaden i Kalmar. Logistic Contractor ingår i Wästbygg Gruppen där M2 är huvudägare.

– Det är glädjande att Nordic Nest har en så positiv utveckling att de redan efter ett år behöver fördubbla ytan för sin verksamhet. Från Logistic Contractors sida ser vi fram emot att få komma tillbaka till Kalmar igen och få återuppta det goda samarbete vi hade under den första etappen, kommenterar Benn Karlberg, vd på Logistic Contractor.

Nordic Nest är Skandinaviens marknadsledande aktör inom skandinavisk design och heminredning och flyttade hösten 2019 in i sina lokaler i Kalmar varifrån de levererar ut paket till över 70 länder runtom i världen.

Nordic Nest är sedan tidigare hyresgäst i fastigheten Kalmar Sigillet 1.

– Det känns väldigt bra att kunna bidra till att Nordic Nest kan utveckla och växa sin affär, och vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete, kommenterar Håkan Jansson, fastighetschef på M2.

Av Klara Eriksson