NetonNet hyr 33 000 kvm i Borås

november 13, 2014 E-handel , Lager , Logistiklägen

NetOnNet har tecknat avtal med SveaReal om att hyra 33 000 kvm i bolagets fastighet i Viared utanför Borås. Förra hyresgästen Aditro Logistics flyttar till egna, nybyggda lokaler i närheten. 

NetOnNet kommer att hyra SveaReals 33 000 kvm stora fastighet Trucken 1 i Viared. Avtalet omfattar även en tillbyggnad om 1500 kvm kontor och blir NetOnNets huvudkontor och centrallager. Inflyttning i de nya lokalerna planeras till september 2015.

– Det är glädjande att vi tillsammans med vår kund NetOnNet har hittat ett långsiktigt samarbete och tillgodose deras behov av ytterligare lagerkapacitet i Borås, säger SveaReals marknadsområdeschef Peter Olsson.

Fastighetens tidigare hyresgäst, TPL-aktören Aditro Logistics, flyttar till en 40 000 kvadratmeter stor, nybyggd fastighet som logistikföretaget uppfört i västra Viared.

NetonNet har tidigare hyrt sammanlagt ca 13 000 kvm av SveaReal i Borås, så företaget nära tredubblar sina lokaler i Borås. De gamla lokalerna är ännu inte uthyrda. 

– Men det här är en attraktiv fastighet med spåranslutning och med höglager. Vi räknar med att ha en eller flera nya hyresgäster inom en till sex månader och räknar med inflyttning av hyresgäster sista kvartalet 2015, säger Peter Olsson till Borås Tidning.

– Vi hyr flera lokaler i landet av SveaReal och har mycket positiva erfarenheter av SveaReal som hyresvärd. Vi känner oss trygga med val av lokal och kan nu ta nästa steg i målsättningen att vara Sveriges ledande hemelektronikaktör, kommenterar Harald Ennen, vd på NetOnNet.


Läs mer