Nelly flyttar logistiken till Borås

oktober 15, 2019 E-handel , Lager , Logistik , Logistiklägen
Nelly flyttar logistiken till Borås

Nelly flyttar tillbaka sitt lager från Falkenberg till Borås under 2021. Ett hyresavtal har tecknats för en ny logistiklokal i Nordskogen, nära Nellys huvudkontor. Den främsta orsaken uppges vara att Falkenbergs kommun har andra planer för det område där Nellys befintliga lager finns.

Näthandlaren Nelly.com flyttade sin logistik från just Borås till Falkenberg 2012,  där då även Lekmer huserade. 2015 flyttade Lekmers logistik ut från Falkenberg-lagret till ett automatiserat lager hos Schenker Logistics  i Arlandastad, eftersom Nellys logistik krävde alltmer plats. Flytten förde med sig stora störningar i logistiken för Lekmer. Senare såldes Lekmer av Qliro till konkurrenten Babyshop, varpå lagerverksamheten flyttades återigen, denna gång till Babyshops lager i Jönköping. 

Men nu har det Qliro-ägda bolaget Nellysmöjligheter att driva det befintliga lagret i Falkenberg enligt ett pressmeddelande påverkats av en ny stadsplan som innebär att området ska användas till bostäder. Därför vänder man sig återigen, likt många andra e-handlare, återigen till Borås, där Nelly också har sitt huvudkontor.

– Borås är ett strategiskt placerat kluster för distribution vilket ger oss tillgång till fler transportalternativ och möjlighet att erbjuda snabbare leveranser. Att vi samlar oss i Borås kan också bidra till att det blir enklare att arbeta tillsammans inom olika delar av bolaget.Vi beklagar att behovet av arbetskraft försvinner i Falkenberg, men vi hoppas att så många som möjligt av våra medarbetare har möjlighet att följa med oss till Borås 2021, kommenterar Anna Ullman Sersé, vd på Nelly, i ett pressmeddelande.

Nelly uppger att man fortsätter utvärdera hur logistiken i det nya lagret ska genomföras, till exempel vilken grad av automation man ska ha.