Brunna logistikpark växer

NCC säljer logistikprojektet Önskebrunnen i Brunna för ett överenskommet fastighetsvärde om cirka 150 miljoner kronor. Köpare är NREP Logicenters. Samtidigt meddelar Zalando att deras nordiska klädlager ska byggas i Brunna. 

Önskebrunnen är den andra etappen i Brunna Logistikpark i Upplands Bro kommun utanför Stockholm. Fastigheten har en total uthyrningsbar yta om cirka 14 400 kvadratmeter varav cirka 3 000 kvadratmeter är uthyrt vid försäljningen.

Samtidigt meddelar nätmodehandlaren Zalando att deras nordiska klädlager ska byggas i Brunna.

“Vi har valt läget baserat på läget och infrastrukturen. Vi har fått många anbud, och detta ger de bästa förutsättningarna i termer av hastighet och tillgång på bra arbetskraft”, säger Zalandos vd Rubin Ritter till Nyhetsbyrån Direkt.

Lagret ska bli 30.000 kvadratmeter stort, investeringen uppgår till 20-30 miljoner euro beroende på automatiseringsnivå, och antalet anställda i lagret kommer att uppgå till 200-300 personer.

Dessa kommer att vara anställda vid ett logistikbemanningsbolag, och inte av Zalando. Vilket är ännu inte bestämt.

Investeringen genomförs tillsammans med fastighetsbolaget NREP, som kommer att äga fastigheten och hyra ut den till Zalando i ett långtidskontrakt.

Genom lagret, som ska serva de nordiska länderna (utom Island), siktar nätmodehandlaren på att sänka sina leveranstider. För Sverige är ambitionen exempelvis 1-2 leveransdagar från nuvarande löfte om 2-5 dagar. För Stockholm är ambitionen att kunna leverera samma dag som kläderna beställs.

Lagret kommer att tas i delvis drift till hösten för att sedan utökas under 2018.

 

 


Läs mer