Miljardomsättning och svarta siffror för Boozt

juni 1, 2016 E-handel , Ekonomi , Lager

Den svenska modejätten Boozt Fashion ökade omsättningen med 55 procent till över en miljard SEK 2015. Boozt.com presenterar också för första gången ett positivt rörelseresultat. 

Boozt Fashions årsredovisning för 2015 visar att företaget omsatte över en miljard kronor och uppnådde ett positivt rörelseresultat (EBITA) på 5.8 miljoner kronor. Det är en markant tillväxt på 55 procent från 2014 då omsättningen var 670 miljoner kronor och rörelseförlusten 57 miljoner kronor.

– Vi har sedan starten satt aggressiva tillväxtmål, samtidigt som det alltid har varit viktigt för oss att visa att vår företagsmodell håller. Vi är mycket glada över att presentera ett positivt rörelseresultat, trots stora investeringar i samband med expansionen av vår kundbas. Nu siktar vi på att bli den största och bästa modebutiken i Norden, kommenterar Boozt.coms vd Hermann Haraldsson.

 

Bolaget har också fått en bra start på 2016 med en omsättningstillväxt på 83 procent under första kvartalet, eller 331 miljoner SEK mot 196 miljoner kronor under samma kvartal 2015. Målet är att skapa Nordens största nätbutik.

Just nu bygger Boozt ett nytt lager i Ängelholm med Catena som fastighetspartner.

– Kraven på stordriftsfördelar ökar. Vi är därför i färd med att bygga ett toppmodernt och helautomatiskt lager på cirka 42 000 kvadratmeter. Vi skickar varje månad ut 400 000 produkter till våra kunder och räknar med att det antalet kommer att öka drastiskt. Därför investerar vi kraftigt för att säkerställa den snabbaste leverans- och returbearbetningen, kommenterar Hermann Haraldsson.

På lagret implementeras ny teknik för över 100 miljoner kronor som bland annat ska öka effektiviteten genom automatisering av stora delar av inhämtnings- och packningsprocessen.

Boozt.com är en online-shop med kläder, skor och accessoarer för kvinnor, män och barn med omkrong 400 modevarumärken i sortimentet. Shoppen startades 2009 och återlanserades under hösten 2011.

 


Läs mer