Mathem stärkt genom förvärvet av Kavall

mars 27, 2023 E-handel , Logistik , Transport

Genom förvärvet driver Mathem matleveransbolaget Kavalls verksamhet vidare i Stockholm under varumärket Mathem Express och expanderar sin befintliga verksamhet för snabba leveranser i huvudstaden, skriver bolaget i ett pressmeddelande. I samband med affären säkras även nytt kapital för Mathem från bland andra Bonnier Ventures.

Mathem förvärvar 100 procent av aktierna i Kavall. Genom affären fortsätter Mathem att driva en konsolidering av marknaden för matleveranser, och stärker sin position inom e-handel och snabba leveranser av dagligvaror.

– Det känns väldigt kul och spännande att Kavall nu blir en del av Mathem, som med sitt starka varumärke och väletablerade operativa verksamhet ger fantastiska förutsättningar framåt. Vi har båda sett den starka efterfrågan som finns för snabba leveranser, och ser fram emot att se hur vi kan utveckla den här affären framgångsrikt ihop genom Mathem Express, säger John Tengberg, VD på Kavall.

I samband med affären säkras även kapital från Kavalls fyra största ägare Bonnier Ventures, Inbox Capital, Nicoya och VNV Global i Mathems kommande finansieringsrunda där fokus ligger på den fortsatta utvecklingen av den nya automatiserade logistikanläggningen i Larsboda i Stockholm som togs i drift i slutet av förra året. Anläggningen innebär viktiga effektiviseringar av Mathems verksamhet.

– Vi ser positivt på Mathems och Kavalls gemensamma framtid och ser potential i verksamhetens spännande resa mot lönsamhet, där stort fokus ligger på effektivitet genom den automation som nu är igång. Det är därför med tillförsikt som vi och Kavalls övriga ägare går in i den här nya fasen, och vi ser fram emot att stötta bolaget på deras väg framåt, säger Dajana Mirborn, Investment Director på Bonnier Ventures.

– Snabba leveranser är idag en naturlig del av stadsbilden, men det finns ett naturligt behov av en konsolidering på marknaden. Vi har varit imponerade av Kavalls utveckling och vad de lyckats bygga på kort tid, och ser stor potential i deras verksamhet i Stockholm. Med den här affären vässar vi vårt kunderbjudande än mer på en växande marknad. Dessutom får vi in ägare med stor kunskap och erfarenhet från vår bransch, vilket stärker Mathems position ytterligare. De visar ett fantastiskt engagemang och tilltro på vår utveckling, och det är otroligt glädjande att ha dem ombord, säger Johan Lagercrantz, CEO på Mathem.

Mathems förvärv av Kavall innebär att Mathem kommer att driva vidare Kavalls butiker i Stockholm, vilka täcker Kungsholmen, Vasastan, Norrmalm, Östermalm och Gärdet.
Butikerna kommer på sikt att drivas under Mathems varumärke Mathem Express.

Om Kavall:
Sedan 2021 har den svenska startupen Kavall erbjudit leverans av matvaror på endast 10 minuter, från egna butiker till kundens dörr. Idén är att hjälpa människor att lösa en av vardagens mest energikrävande sysslor, nämligen matplaneringen, genom omedelbar hemleverans som tar bort planeringsbehovet. Tjänsten erbjuds i Stockholm, Göteborg och Malmö. För mer information, besök kavall.co eller ladda ned appen på App Store eller Google Play.