Logistikinvesteringar hjälper Matsmart växa

augusti 3, 2018 E-handel , Lager , Logistik , Miljö/CSR

Matsmart säljer mat som annars kulle gå till spillo och bolagets intäkter fördubblades förra året till 159 miljoner. Investeringar i lager och logistik ligger bakom framgången, enligt Di digital. 

Nätbutiken Matsmart 2014, affärsidén är att köpa livsmedel som annars skulle ha slängts och sälja det på nätet till ett lägre pris än i kedjornas butiker.

Under 2017 tog försäljningen rejäl fart för Matsmart, enligt Di Digital. Intäkterna landade på 159,3 miljoner kronor, en ökning med nästan 130 procent från 69,3 miljoner kronor året innan. Förra året sålde bolaget totalt 2 022 ton mat som annars skulle ha gått till spillo.

– Vi investerar för att kunna fortsätta växa. Främst i marknadsföring samt lager och logistik, säger Karl Andersson, vd för Matsmart, till Di Digital.

Sedan hösten 2015 har Matsmart sitt lager i järnvägsknuten Katrineholm. Den första lagerbyggnaden på Industrigatan var på ca 5 000 kvm, men fylldes dock snabbt och 2017 flyttade Matsmart till en dubbelt så stor, nybyggd lokal på Terminalgatan i Katrineholm, en fastighet som ägs av Catena. Katrineholm  ligger på plats 15 på listan över Sveriges bästa logistiklägen 2018, och logistikläget stärks av samarbetet med Nyköping och Öxelösund.

 


Läs mer