Logistic Contractor utvecklar och bygger lager åt skönhetsjätten Lyko

Logistic Contractor bygger nytt åt Lyko. Foto: Logistic Contractor.

LC utvecklar och bygger när hårvård- och skönhetsspecialisten stärker upp med ett nytt högautomatiserat centrallager.

Lyko är Vansbroföretaget som gått från frisörsalong till e-handelskoncern med 500 anställda. Nu vill man satsa på en automatiserad lösning av verksamheten för att klara en ökad försäljningsvolym med ett effektivare flöde.
– Detta är en betydande investering för att möta en ökad tillväxt och säkerställa att vi har kapacitet både vad gäller personal och utrymme. För oss finns det ett stort värde i att lagret byggs just i Vansbro då vi redan har duktiga medarbetare på plats och vi kan på så sätt bibehålla viktig kunskap kring våra produkter och processer, kommenterar Joanna Hummel, vd för Lyko.

Det nya lagret som blir cirka 13 000 kvm stort anpassas för att stegvis kunna byggas ut i takt med ökade volymer. I anslutning till lagret byggs också en Lykobutik om cirka 500 kvm.
– Det märks att fler och fler e-handlare vågar satsa på nyproduktion, vilket är roligt. Vi ser fram emot att samarbetet med Lyko och kommer förse dem med ett toppmodernt lager med bra läge i direkt anslutning till E16 som sträcker sig tvärs över Sverige mellan Gävle och Oslo, säger Patrik Lööv, affärsutvecklare på Logistic Contractor.

Projektet byggstartas omgående.


Läs mer