Köpcentrum satsar på paketombud 2.0

oktober 25, 2019 E-handel , Logistik
Köpcentrum satsar på paketombud 2.0

Foto Grosvenor.

Hemleveranstjänsterna blir bättre, paketboxarna blir bättre och nu rör det sig även på ombudssidan. Först ut var fastighetsägaren Atrium Ljungberg med Leveriet förra hösten, och nu har två andra fastighetsägare hoppat på tåget: Grosvenor Europe med ombudet Eway och Diös med PickPackPost. 

Det var innan jul förra året som Atrium Ljungberg öppnade upp Leveriet i Sickla galleria och i Triangeln, Malmö. En ny typ av ombud med doft av hotellobby, där man kunde hämta ut e-handlade paket, slå in dem, och källsortera emballaget, bland annat.

Nu har två andra fastighetsägare med köpcentrum i portföljen, kommit med sina svar: härom veckan lanserade Grosvenor Europe ett liknande upplägg, som de döpt till Eway och lanserar i Burlöv – också det i samarbete med Logtrade.

– Vårt nya koncept Eway är en viktig del i förändringsarbetet. Det handlar om att öka servicegraden för våra besökare och att säkerställa ett så positivt kundbemötande som möjligt. Med Eway bygger vi en bro mellan fysisk handel och e-handeln och stärker handelsplatsen som hub, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe, till Fastighetstidningen. 

I Eway-lokalen kan besökare hämta och skicka paket, prova kläder och andra varor i provrum och göra sig av med onödigt förpackningsmaterial. Det ska också vara en mötesplats där kunder är välkomna att använda Eway som en arbetsyta.

– Eway är lanserat i Burlöv Center och under våren lanseras konceptet i Skärholmen och Väsby Centrum. Planen är att etablera Eway i samtliga centrum under de kommande två åren, säger Carl Strufve till Fastighetstidningen.

Foto Diös.

PickPackPost i Sundsvall

Den 15 november lanserar fastighetsägaren Diös ombudet PickPackPost i In:gallerian i centrala Sundsvall som första plats och med Postnord som första logistikpartner. Målet är att det blir sundsvallsbornas framtida plats för upphämtning och inlämning av paket i city. Där kommer även möjligheten att prova beställda klädesplagg att finnas.

– Det känns fantastiskt roligt att få lansera första delen av vårt nya koncept kring paketombud och övriga servicetjänster som handlar om att skapa ett modernt utlämningsställe och förenkla stadslivet för Sundsvallsborna, säger Andreas Eriksson, affärsutvecklare, Diös, i ett pressmeddelande.

– I nästa steg utvecklar vi lager- och upplockningstjänster för våra hyresgäster som en naturlig del av hela konceptet. Då förenklar vi arbetet för våra hyresgäster och bidrar till utveckling av deras verksamheter. Nu ser vi fram emot vårt samarbete med Postnord och snart också fler aktörer inom logistik.

PickPackPost avser att ge en bättre, modernare och effektivare upplevelse kring hantering av paket, lager och butiksdrift. Lagerhanteringen bygger på ny teknik genom flexibel RFID och utskjutet lager. PPP kommer etableras stegvis i In:gallerian med start i mitten av november. Till en början kommer Postnord vara kopplad till konceptet och i framtiden utökas det med fler aktörer.