Jollyroom hyr 19 500 kvm i Göteborg

november 30, 2018 E-handel , Fastigheter

Logistikfastighetsbolaget Prologis tecknade idag ett hyresavtal på nära 19 500 kvadratmeter med e-handelsbolaget Jollyroom AB. Lokalerna ligger i Göteborg Park II, DC2 and DC3, i Torslanda.

Jollyroom AB har tecknat hyresavtal på två moderna logistiklokaler i den nybyggda Göteborg Park II. Totalt omfattar avtalet nästan 19,500 kvadratmeter. Logistikparkerna i Torslanda har en strategisk placering för alla företag som vill vara nära Göteborgs hamn och Landvetters flygplats, samtidigt som de är väl positionerade för att nå hela Norden.

‒ I och med det här avtalet är nu hela den nya logistikparken uthyrd tidigare än beräknat, vilket bara bekräftar hur attraktivt vårt parkkoncept är och det tryck som råder på marknaden för logistiklokaler i Göteborg, kommenterar Johan Nihlmark, Director and Market Officer på Prologis Nordics.

E-handel driver på marknaden

Hyresgästen Jollyroom är ett av Nordens största och snabbast växande e-handelsföretag med över 2 miljoner registrerade kunder och en omsättning på mer än 1 miljard SEK. Bolaget etablerades 2010 och är fokuserade på barn- och babyprodukter. Jollyroom finns idag i Norge, Sverige, Danmark, Finland och Tyskland.

‒ Vi har hittills i år haft en fortsatt lönsam tillväxt på över 50 % och investerar löpande i nya lokaler och system för att kunna hantera större volymer och den logistiska utmaning en så kraftig tillväxt medför, kommenterar Ole Sauar, VD och majoritetsägare av Jollyroom

‒ Bara under 2018 har vi ökat vår totala lageryta från 35 000 kvm till 85 000 kvm. Prologis har varit en mycket bra samarbetspartner på fastighetssidan och vi ser goda möjligheter till framtida samarbeten i samband med Jollyrooms fortsatta Europaexpansion

Satsning framåt i Göteborg

‒ Vi är glada över att kunna välkomna Jollyroom som ny kund och samtidigt kunna hjälpa dem i deras expansion internationellt. Prologis är ett globalt företag som är något så unikt som en one-stop-shop för logistiklokaler i Europa och vidare ut i världen, berättar Johan Nihlmark och fortsätter:

‒ När nu hela vår nya park är uthyrd arbetar vi nu vidare med nya planer för Göteborgsregionen så att vi även fortsättningsvis kan erbjuda marknaden moderna logistiklokaler. Vi ser även fortsatt en stor efterfrågan på moderna lager i Göteborgsregionen.