Ica bygger e-handelslager i Stockholm

december 15, 2017 E-handel , Lager , Logistik
Ica bygger e-handelslager i Stockholm

Anders Svensson, vd, Ica Sverige.

Ica-butikernas e-handel växer i snabb takt och butikskedjan planerar därför att bygga centrala e-handelslager i större städer.

Ica-butikernas e-handel växer snabbt, i år har man redan, fram till nu,  haft en e-handelsförsäljning på över en miljard. På flera platser närmar sig livsmedelskedjan därför volymer där det är mer effektivt med centrala e-handelslager.

– Vi kommer att öppna e-handelslager i storstadsregionerna och först ut blir ett manuellt lager i Stockholm som vi driver själva. Exakt tidpunkt för när vi startar denna verksamhet kommer vi att återkomma om, sade Anders Svensson, vd Ica Sverige, på Icas kapitalmarknadsdag då Ica-gruppens ledning träffade finansanalytiker, bankrepresentanter och media för att presentera företagets strategier, syn på marknaden och satsningar.

– Var och en av verksamheterna inom Ica-gruppen har på egna meriter byggt ledande positioner på sina respektive marknader. Fokus framöver är att använda den koncernstruktur vi har satt och nyttja bredden i Ica-gruppen för att förenkla kundernas vardag. Bland annat genom att bygga ekosystem utifrån olika kundbehov, sa Per Strömberg, vd för Ica-gruppen.

Under dagen berättade Ica bland annat att om investeringsnivån för 2018. För att säkerställa en långsiktig tillväxt kommer Ica-gruppen att fortsätta med en hög investeringstakt. Investeringarna under 2018 bedöms bli 3,5 miljarder SEK. Investeringarna för 2017 beräknas bli något lägre än den bedömning Ica-gruppen tidigare har lämnat och förväntas uppgå till cirka 3 miljarder SEK vid utgången av året.

Bland annat ökar koncernen investeringar i IT och fortsatt digitalisering i samtliga bolag, i den nya verksamhet ICAx och förbättrade lojalitetstjänster. 

Under 2018 förväntas butiksetableringarna ligga på ungefär samma nivå som i år. Rimi Baltic förväntas öppna 6–8 nya butiker, Apotek Hjärtat förväntas öppna 9-13 nya apotek och ICA Sverige 10-14 nya butiker under 2018.


Läs mer