H&M bygger ut i Borås för sin näthandel

maj 3, 2016 E-handel , Fastigheter , Lager , Logistik

H&M bygger 7 500 kvm nytt lager i Borås för att få plats med e-handeln. Lagret  byggs av RO-gruppen och ska stå klart i februari.

Den nya byggnaden som ligger  i anslutning till det tidigare lagret, får en bottenplatta på 7500 kvadratmeter, men med en entresolvåning ska det nya lagrets totala golvyta bli 16 500 kvm. Hennes och Mauritz nybygge, intill den befintliga anläggningen i Boråsområdet Hulta, ska stärka den snabbväxande e-handeln både i Sverige och övriga Europa.

Det Boråsbaserade byggföretaget RO-gruppen har fått uppdraget att uppföra den nya byggnaden, som ska stå inflyttningsklar inför februari, skriver Borås tidning. Kontraktet uppges vara värt cirka 70 miljoner kronor.

En mindre del av byggnaden rymmer ett helautomatiskt plocklager, Huvuddelen blir dock ett manuellt lager, och kontorsyta en smärre del.

Enligt en kommentar från H&M:s pressansvariga syftar utbyggnaden till att samla verksamheten vid Hulta, och stödja fortsatt expansion i nätförsäljningen både i Sverige och över världen.

 


Läs mer