Hemleveranser viktigast för e-handelskonsumenter

september 25, 2013 E-handel , Logistik

Leveranser till hemmet eller i brevlådan är nyckeln till att vinna svenska konsumenter som handlar på nätet. En färsk undersökning från Bring visar att svenska konsumenter i stor utsträckning väljer att handla på nätet eftersom det är bekvämt att få varorna hem.

Tendensen är att hemleveranser i huvudsak kommer ske på kvällar och helger framöver.

I Brings färska e-handelsrapport står det klart att valfrihet och bekvämlighet för konsumenten är framgångsreceptet för e-handlare i Sverige. 42% av de svenska konsumenterna i undersökningen svarar att den viktigaste anledningen till att de väljer att handla på nätet är möjligheten att få varan skickad eller levererad hem. Det är viktigare än exempelvis lägre priser eller bredare produkturval.

– Bekvämlighet är den viktigaste orsaken till att svensken väljer att köpa på nätet. Hemleveranser kan avgöra när svenska konsumenter väljer mellan att köpa i en fysisk butik eller handla på nätet, och även när de väljer mellan olika nätbutiker. De e-handelsbutiker som kan erbjuda kundanpassade hemleveranser har därmed en stor konkurrensfördel, säger Johan Holgersson, kommersiell chef på Bring.

Bland svenska konsumenter märks en tydlig ökning på önskemål om kundanpassade hemleveranser sedan förra året. Tendensen när det gäller hemleveranser är att konsumenterna vill ha dem på tider som passar dem, i huvudsak på kvällar och helger.

Brings årliga e-handelsrapport pekar på ett antal trender och förändrade köpbeteenden i den snabbt växande marknaden för handel på nätet. Rapporten baseras på en nordisk undersökning bland mer än 4 000 konsumenter, 750 företag samt djupintervjuer med experter inom e-handel.

Länk till Brings e-handelsrapport


Läs mer