Dinotrans rekryterar fler filippinska dragbilsförare

september 26, 2013 Arbetsmarknad , Transport

Lettiska Dinotrans följer nu storrederierna i spåret och bemannar sina lastbilar med filippinska förare framgår det av företagets platsannonser.

Dinotrans ger det filippinska rekryteringsbolaget STB-DJL Human Link Inc. i uppdrag att bemanna sina lastbilar och söker ytterligare 50 filippinska förare för dragbilstransporter i hela Europa.
Platsannonsen publicerades på STB-DJL Human Link Inc:s hemsida tidigare i veckan.
Den här gången söker Dinotrans manliga lastbilsförare i åldern 25 – 39 år med fem års erfarenhet som lastbilsförare. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av anställningar i internationellt verksamma åkerier i Europa och med erfarenhet av att köra europeiska lastbilar. Vidare är det meriterande om förarna har erfarenhet av sparsam körning eftersom det kan ge bonus.
Dinotrans Lettland har ca 200 lastbilar i trafik och räknar med att utöka under 2014, Redan 2012 gav Dinotransfilippinska bemanningsbolaget STB-DJL Human Link, Inc i uppdrag att rekrytera filippinska förare för att köra lastbil i Europa.

Dinotrans har verksamhet, förutom i Baltikum även i Polen Tyskland och Sverige. Det svenska kontoret ligger i Täby.Den ende anställde här är dock den svenske VDn.

Under 2012 flerdubblade bolaget sin omsättning och gjorde en vinst på närmare en miljon mycket tack vare rekrytering av lågprisförare från bl a Filippinerna.
 


Läs mer