Fredells i Sickla blir Bauhaus nya logistikvaruhus

december 10, 2018 E-handel , Logistik

Fabian Fredell, vd för Fredells Byggvaruhus och Kenneth Litland, vd Bauhaus Sverige. Foto: Bauhaus.

Det är nu klart att byggvarujätten Bauhaus tar över Fredells Byggvaruhus. Den stora lokalen i Sickla har ett av Stockholms bästa logistiklägen och blir även en viktig del i bauhaus logistiksatsning för Stockholmsområdet. Ärendet ska nu behandlas av konkurrensverket.

Med sina över 50 000 kvadratmeter stora ytor blir Fredells lokaler i Sickla, i södra Stockholm, Sveriges största Bauhaus-varuhus. Det nya varuhuset kommer att ha alla olika servicekoncept som Bauhaus erbjuder och det stora markplanet blir dessutom utgångspunkt för kedjans fortsatta logistiksatsning i Stockholmsområdet samt Drive-in.

– Från den här anläggningen kommer Bauhaus serva hela Mälardalen. Den ligger vid flera stora tillfartsleder så vi lätt når hela Mälardalen, likväl som Stockholms innerstad. Servicegraden för e-handelskunder kommer att öka avsevärt. Vi äger hela distributionskedjan nu och vi tror att vår e-handelssatsning kommer att gynnas stort tack vare det här varuhuset, kommenterar Bauhaus vd Kenneth Litland.

För Fredells Byggvaruhus kändes det som den uppenbart bästa lösningen när det stod klart att det blev Bauhaus som skulle ta över verksamheten.

– Fredells Byggvaruhus har gamla anor och vi har en lång historik av att ge bra och pålitlig service till våra kunder. Att Bauhaus tar över verksamheten känns helt rätt. Det är den aktör vi själva hoppades på att få lämna över till. Bauhaus har både resurserna och kompetensen att driva verksamheten vidare i samma serviceanda som vi varit stolta över att leverera ända sedan starten för 115 år sedan. För oss är det här en win-win-situation, kommenterar Fabian Fredell, vd på Fredells Byggvaruhus.