Flera investerar i Airmee

maj 16, 2018 E-handel , IT/Teknik , Logistik , Transport

Det snabbt växande logistikstartupet Airmee har tagit in flera miljoner i ny finansiering, bland de nya ägarna finns nu bland annat Qvibergs investeringsbolag, Christian Ehrhardt (Vitamin Well), Karl-Erik von Bahr (Bisfront, Furniturebox) och Mattias Weinhandl.

Airmee, som uppmärksammats internationellt för sin nya teknologi, lanserade sina leveranstjänster förra året. Men ny teknologi som optimerar logistikflottor i realtid levererar Airmee e-handelsvaror samma dag eller så snabbt som inom en timme.

– E-handeln i Sverige ligger fortfarande på väldigt låga nivåer i Sverige jämfört med internationellt, och snabba och smidiga leveranser kommer vara nyckeln för e-handeln att verkligen ta fart. Med ny teknologi som möjliggör att vi bättre kan utnyttja varje fordons kapacitet kan vi inte bara erbjuda snabbare leveranser utan också hållbarare leveranser från ett miljöperspektiv, kommenterar Julian Lee, grundare och vd för Airmee.

Med det nya kapitalet ska Airmee fortsätta växa genom att investera i utveckling av sin teknologi, rekrytering och bredda sin geografiska täckning. Bolaget levererar idag för flera stora e-handlare och har ett stort antal nya kunder som inom kort kommer lansera Airmees leveranstjänster.

– Det är kul att e-handlare ser värdet i nya innovativa frakttjänster och i takt med att fler e-handlare förbättrar sina fraktalternativ kommer konverteringen och försäljningen online öka, avslutar Julian Lee.


Läs mer