Finalister klara för Postnords logistikpris

februari 9, 2017 E-handel , Fastigheter , Lager , Logistik

Apotea, Elgiganten, MECA och Oenoforos är finalister i årets upplaga av Postnords årliga logistikpris.

Fyra finalister är klara för att tävla om årets utmärkelse PostNord Logistics award. Apotea är en av finalisterna, ett nätapotek med som även är aktuellt med ett av årets största logistikbyggen, ett 38 000 kvm stort centrallager i Morgongåva utanför Uppsala.

Även Elgiganten har nyligen invigt sitt senaste tillbygge, ett 12 000 kvm stort höglager i Torsvik söder om Jönköping, där Elgiganten nu har över 100 000 kvm lager under samma tak.

– Oavsett vilken bransch ett företag är verksamt inom så är det påtagligt hur stor betydelse logistiken har för såväl konkurrenskraft som lönsamhet. Årets finalister visar onekligen prov på innovationskraft och väl genomtänkt supply chain som verkligen gör skillnad, säger Mats Abrahamsson, juryns ordförande och professor i logistik vid Linköpings universitet i en kommentar.

Juryns motiveringar för respektive finalist:

Apotea

E-handelsbolaget Apotea utmanar apoteksbranschen och bygger sin snabba, lönsamma tillväxt genom en innovativ och effektiv logistik och varuförsörjning som skapar förutsättningar för låga priser, ett stort sortiment, hög tillgänglighet och snabba leveranser – allt med kunden i fokus. Etiska, sociala och miljömässiga aspekter genomsyrar Apoteas utvecklingsarbete och utgör grunden för en långsiktigt hållbar verksamhet.

Elgiganten

Elgiganten växer snabbt på den hårt konkurrensutsatta och stagnerande marknaden för hemelektronik.

En av de viktigaste framgångsfaktorerna är deras logistik som är högt prioriterad i företagets strategi. En logistik som präglas av nytänkande, effektivitet och som tar stor hänsyn till miljö och arbetsförhållanden.

MECA

Målmedvetet och systematiskt har MECA byggt upp en logistikprocess i ständig utveckling. Logistikutvecklingen resulterar i ökad effektivitet, bättre kundservice och kontroll över försörjningskedjan, vilket skapar förutsättningar för en lönsam och hållbar expansion.

Oenoforos

Vinimportören Oenoforos har på ett unikt sätt tagit greppet över hela sin försörjningskedja från odlare till konsument genom att flytta slutproduktionen från ursprungsländerna till en egen modern vinproduktion i Sverige. Detta skapar förutsättningar för bättre produktkvalitet, högre kundservice, lägre kostnader och minskad miljöpåverkan.


Läs mer