Eleven köper Nordicfeel – slår samman logistik

juli 23, 2018 E-handel , Logistik , Logistiklägen

En ny skönhetsgigant på nätet kommer nu att se dagens ljus i och med att en av de stora aktörerna på området, Eleven förvärvar det dubbelt så stora Nordficfeel. Nu väntar troligtvis ett nytt gemensamt lager i Växjö, enligt sajten E-handel.se.

Vd för det sammanslagna bolaget blir Pernilla Barkman, som idag är vd för Eleven.

– Med en större inköpsorganisation får vi mer muskler och bättre förutsättningar att fortsätta erbjuda noga utvalda produkter till våra segment. Dessutom har Nordicfeel ett välutvecklat och effektivt lager och är starka på logistik, vilket kommer vara viktigt för vår fortsatta utveckling, säger Pernilla Barkman till E-handel.se.

I samband med att köpet gick igenom meddelade Eleven, som i sin tur ägs av riskkapitalbolaget Verdane, att det nya skönhetsbolaget kommer att ha en total omsättning på 370 miljoner kronor.

– Det är en stor affär, och med vår samlade omsättning blir vi en av de större e-handelsaktörerna i Sverige. Det känns förstås känns väldigt spännande, säger Pernilla Barkman till Ehandel.se.Pernilla Barkman menar att Växjö, där Nordicfeel håller till, lämpar sig bättre för e-handelslogistik än Västervik, där Eleven har sitt lager.

Som tidigare meddelats är ambitionen från Elevens sida att Nordicfeel och Eleven på sikt ska ha ett gemensamt lager, och mycket pekar alltså på att det i så fall hamnar i Växjö.

– Sajterna kommer att finnas kvar parallellt med varandra men vi ser stora synergieffekter inom framför allt lager och logistik, men också inom till exempel IT.Men samtidigt som Eleven via sitt nya systerföretag väntas få en bättre logistik, är tanken att Nordicfeel ska kunna bygga ut sitt sortiment med hjälp av Elevens leverantörer.


Läs mer