E-handlare vill flytta från Kalmar till Växjö

november 22, 2013 E-handel , Lager , Logistik , Transport

E-handelsbolaget Outnorth planerar att flytta sitt lager från Kalmar till Växjö – för att vinna leveranstid. Därmed sätter bolaget press på nya kreativa logistiklösningar i regionen, skriver tidningen Barometern.

Outnorth.se är landets ledande e-handelsaktör när det gäller friluftsartiklar. Bolaget bidades 2006 och har på sju år växt till en omsättning på 150 miljoner kronor och ett 50-tal anställda i Kalmar.
Merparten av de anställda jobbar på lagret med detta är nu på väg att flyttas från Kalmar till Växjö, medan huvudkontoret blir kvar i Kalmar.
– Vi ska informera alla berörda, först därefter kommer vår vd Lars Nykvist att berätta om detta i pressen. I övrigt har vi inga kommentarer just nu, säger grundaren och styrelsemedlemmen Stefan Gustavsson till Barometern.
Huvudanledningen till att bolaget flyttar lagret sägs vara att man kommer närmare PostNords omlastningscentral i Alvesta. Därmed kan man göra viktiga tidsvinster i frakterna.
– Jag tror tidsaspekten är en sak som bolagen själva tävlar med varandra om. Ur ett kundperspektiv tror jag mer man vill veta när man får sin vara – inte om man kan få den så snabbt som möjligt, säger Roland Karlsson som är projektledare för Kalmars e-handelskluster e-commerce där Outnorth är ett av 79 medlemsföretag.
Men är det inte en illavarslande signal om era medlemsföretag vill lämna på grund av logistikskäl?
– Absolut. Därför måste vi vara på tårna och hitta kreativa lösningar på detta.
Vad skulle det vara för kreativa lösningar?
– Ja, det skulle kunna vara att få transportörer att frakta godset under natten från regionen till Stockholm. Men det gäller att hitta en lönsam affär för detta.
Är du orolig över att fler av Kalmars e-handelsföretag väljer att flytta från regionen?
– Nej, inte alls.

Källa: Barometern


Läs mer