E-handelskongress i Göteborg den 10 mars

mars 8, 2016 E-handel , IT/Teknik , Logistik

Den 10 mars är det dags igen för D-Congress på Svenska Mässan i Göteborg. Årets upplaga väntas locka över 1400 delegater.

Kongressen blir därmed Nordens största mötesplats för digital handel. Efter över 30 år i Borås och med fokus på distanshandel, flyttades kongressen till Göteborg 2015 för att bättre möta det stora intresset för arrangemanget.
Över 100 utställare är bokade. Anders Borg och Mats Abrahamsson finns bland talarna. Nytt för i år är en marketing-scen och en scen för företag verksamma inom business-to-business.
– E-handeln växer med 15 procent årligen och kongressen fyller en viktig funktion
för många i den digitala handelns industri. Det finns ett stort behov av att hålla
sig uppdaterad i den snabba utvecklingen, kommenterar Jonas Ogvall vd för Svensk Digital Handel, som arrangerar kongressen.
– Vi vill öka kännedomen om den digitala handeln och dess betydelse. Det är också
viktigt att flera olika branscher möts och lär av varandra. Vi vill också att
D-Congress ska bli en plattform för samverkan mellan företag i hela Norden.
På kongressens fem scener kommer inspirerande talare att dela med sig av sin
kunskap inom områden som alla berör e-handeln och digitaliseringen. Bland de 35
talarna finns bl a tidigare finansminsitern Anders Borg och Swedbanks  digitaliserings- och framtidsekonom Anna Felländer samt e-handelsbolaget  Outfitterys grundare Julia Bösch.
– Vi vill att D-Congress ska bli givande för våra medlemsföretag som redan ägnar sig  åt e-handel och även de företag som är nyfikna på vad digitaliseringen kan erbjuda,  säger Jonas Ogvall.
Näthandeln inom detaljhandeln omsätter redan över 50 miljarder kronor per år och  fortsätter att växa kraftigt. Samtidigt växer e-handeln kraftigt även inom business-  to-business.
Utvecklingen gör att allt fler företag nu ser möjligheterna med digital handel. Men  för den som ännu inte tagit steget kan det vara svårt att veta var man ska börja.
-Framtidens tillväxt inom handeln kommer att vara digital. Men digitaliseringen
ritar om kartan för hur man ska göra affärer och vi ser att det finns ett stort
behov av kunskap och en önskan att hålla sig uppdaterad.

 


Läs mer