Coop börjar med samma dag-leveranser

augusti 30, 2019 E-handel

Coop filar på e-handelserbjudandet och startar sammadag-leveranser i Storstockholm. Foto Coop.

För att möta kundernas ökade behov av flexibilitet börjar Coop tillsammans med Widrikssons Åkeri, med samma-dag-leveranser i Storstockholm.

Kunderna behöver man lägga sin beställning senast 11:30 samma dag som man vill ha maten levererad. Därefter kan man välja mellan tre olika tidsfönster senare på dagen när varorna kan levereras hem 18-20, 19-21 eller 20-22.

– Det här är nästa steg i vårt arbete med att erbjuda den bästa och smidigaste lösningen för att handla mat online. De senaste månaderna har vi fortsatt utveckla vårt erbjudande och lanserat flera nya leveranssätt men även startat flera piloter med nya leveranslösningar. Vi vill säkerställa att våra medlemmar och kunder får den service och flexibilitet som de förväntar sig när de löser vardagspusslet genom att handla på coop.se, kommenterar Niklas Zeitlin, Operativ Chef på Coop Online.

Samma-dag-leveranser erbjuds nu till en början i Storstockholm med målsättningen att öppna upp för fler geografiska områden. Lösningen i Stockholm har utvecklats i nära samarbete mellan Coop och Widrikssons. Utmaningen är att korta ner köp- och leveransprocessen för kylda varor och säkerställa en obruten kylkedja när kunden får sina varor.

– Samma-dag-leveranser kräver smart logistik, rätt fordon och personal och ett nära samarbete mellan oss som transportör och återförsäljaren. Vi är riktigt stolta att vi nu fått till en riktigt bra lösning tillsammans med Coop för deras medlemmar och kunder, kommenterar Johan Nyblom, vd på Widrikssons.

Transporterna sker med fordon som körs med fossilfria bränslen, dels HVO och dels biogasfordon märkta med Bra Miljöval.