Boozt vinnare av PostNord Logistics Award

mars 19, 2018 E-handel , Events , IT/Teknik , Lager , Logistik
Boozt vinnare av PostNord Logistics Award

Jesper Brøndrum och Tobias Sjölin tar emot priset för Boozt räkning. Fotograf Clément Morin.

För sextonde året i rad delar PostNord ut logistikpriset PostNord Logistics Award. I år fick Boozt ta emot den prestigefyllda utmärkelsen. Övriga nominerade finalister var Loop Rocks, Packsize och Zalando.

PostNord Logistics Award går till det företag eller den organisation som skapat den mest effektiva, innovativa och kreativa logistiklösningen under året som gått. Priset delades ut vid en prisceremoni på PostNords huvudkontor i Solna under torsdagseftermiddagen.

– Det är otroligt välkommet att få det här priset. Det är en stor klapp på axeln till hela vårt logistikteam och alla våra medarbetare, men också till våra samarbetspartners. Vi har gått från ett helt manuellt lager till ett fullt automatiserat där vi byggt alla våra kärnsystem själva, det har varit en otrolig resa, sa Tobias Sjölin, teknisk projektchef på Boozt.com.

Motiveringen löd:

“För e-handelsbolaget Boozt är logistik och supply chain ett självklart konkurrensmedel. Boozt har satsat mycket offensivt på ett stort robotiserat lager och egenutvecklade IT-lösningar. Investeringarna skapar förutsättningar för lönsam och hållbar tillväxt, ökad produktivitet, kostnadseffektivitet, kvalitet och för att möta ökande konsumentkrav på miljömässig hållbarhet, snabb leverans och effektiv returhantering.”

Vinnaren utses av en jury med bredd från akademi, näringsliv, investerare och logistikföretag – alla med stor kompetens och erfarenhet inom logistikområdet. Ordförande är Mats Abrahamsson, professor i logistik vid Linköpings universitet och styrelseledamot i PostNord.

– För Boozt är logistiken en avgörande del av bolagets affärsmodell och strategi. Boozt har visat prov på hur en offensiv satsning av automation och egenutvecklade IT-lösningar bidrar till en effektiv logistiklösning som möter ökade konsumentkrav och skapar möjlighet för fortsatt tillväxt, sa Mats Abrahamsson .

PostNord Logistics Award instiftades av Postnord (dåvarande Posten) år 2002 för att uppmärksamma och premiera god logistik. Alla företag och organisationer, oavsett storlek, som är verksamma i Sverige är välkomna att medverka i tävlingen.


Läs mer