Bockasjö vill växa i Eskilstuna  

Bockasjö vill växa i Eskilstuna   

 

 

Bockasjö vill bygga fler e-handelslager intill Sportamores lager i Eskilstuna logistikpark. Foto: Bockasjö.

Bockasjö har skrivit ett markoptionsavtal om 159 000 kvm i Eskilstuna Logistikpark, intill deras befintliga Sportamore-lager, där man planerar för två nya lager.  – Eskilstuna är ett väldigt intressant läge, vi ser stor efterfrågan inte minst från e-handeln, säger Joakim Hedin, vd Bockasjö, som även återigen sätter spaden i jorden på Hisingen.

Ur Intelligent Logistik nummer 4 2018 – vill du läsa mer: prenumerera här!

Fastighetsbolaget Bockasjö och Eskilstuna kommun har tecknat ett nytt optionsavtal om 159 000 kvm mark i Eskilstuna Logistikpark. Här planerar Bockasjö att bygga två byggnader på 27 000 respektive 31 000 kvm. Marken har skyltläge vid E20 och gränsar till Bockasjös befintliga logistikfastighet på 23 000 kvm som är uthyrd till Sportamore.

– Eskilstuna är ett intressant läge av flera skäl, det är en extremt proffsig kommun med hög logistikkompetens och gott om mark, och markpriserna gör att vi kan erbjuda vettiga hyror. I Stockholm springer hyrorna lätt iväg mot 750 – 800 kronor/kvm jämfört med under 500 kronor/kvm i Eskilstuna, säger Joakim Hedin.

Än finns inga tänkta hyresgäster men han tror starkt på fler e-handelsetableringar.

– Sportamore är vår första kund inom e-handel och vi har goda erfarenheter av det projektet. Det kan bli annat också, t ex TPL-verksamhet, men min gissning är att det blir mer e-handel.

Han ser en starkt växande efterfrågan från e-handeln på modern logistik i Mälardalen.

– Från Eskilstuna når man 35 procent av landets befolkning inom 10 mils radie. Det är viktigt för e-handeln som går mot leveranser samma dag.

Eskilstuna kom på plats 6 på listan över Sveriges bästa Logistiklägen 2018 och pekades nyligen ut som ett av de tre hetaste etableringslägena just nu av Colliers, tillsammans med Brunna och Hisingen. Från kommunens sida ser man positivt på avtalet med Bockasjö.

– Den befäster Eskilstunas position som ett av landets viktigaste och mest expansiva logistiknav, kommenterar David Hofmann, vd för Eskilstuna logistik och etablering.

– Efter sommaren inleder vi bygget av den fjärde etappen på Hisingen, en ca 23 000 kvm stor fastighet som byggs på spekulation, berättar Joakim Hedin. Foto: Bockasjö.

Spekulationsbygger på Hisingen

Bockasjö satsar just nu hårt på tillväxt: under 2018 färdigställer bolaget hela 112 000 kvm logistikytor. I Örebro färdigställdes bl a nyligen en stor paketterminal för Postnords räkning. Störst är bolagets tillväxt på Hisingen, där tre logistikfastigheter färdigställs under året.

– Utvecklingen på Hisingen har gått otroligt fort, vi började utvecklingen av marken 2015, och under året färdigställs den fjärde av totalt fem fastigheter.

Det fjärde bygget på Hisingen blir enligt Joakim Hedin omkring 23 000 kvm och byggs på spekulation. Byggbeslut togs under våren och byggstart beräknas till efter sommaren.

– Vi kan bygga 60 000 kvm till på Hisingen, fördelat på två fastigheter inkluderat den fastighet som nu byggs på spekulation. Jag gissar att det blir fordonsrelaterad verksamhet eller ren TPL.

Bockasjö har också ett stort markområde intill Landvetter tillsammans med Swedavia, där diskussioner förs med potentiella hyresgäster. Än har dock inget byggbeslut tagits.

– Men jag tycker det ser lovande ut, säger Joakim Hedin.

Av Hilda Hultén

Ur Intelligent Logistik nummer 4 2018 – vill du läsa mer: prenumerera här!


Läs mer