Sommarens glassigaste jobb

juni 13, 2023 Arbetsmarknad

Sommaren står för dörren och DFDS utannonserar nu sommarens kanske glassigaste sommarjobb. Res till Litauen och kuststaden Klaipeda med DFDS nya fartyg och testa allt som fartygen har att erbjuda. För några få utvalda kan detta bli verklighet och för den som aldrig varit i Litauen, eller aldrig rest med färjan över Östersjön – här är sommarens bästa chans! Färje- och logistikoperatören DFDS kommer under söker nu sommarjobbare som kan följa med på en minikryssning från Karlshamn till Klaipeda i Litauen. Det man behöver bidra med är att dokumentera sin resa och skriva kort om sin upplevelse.
– Nu har vi varit igång ett tag och våra färjor har gått ett antal resor mellan Sverige och Litauen, men nu vill vi verkligen testa hur allt samspelar och hur upplevelsen av att resa med oss är. Därför behöver vi våra ”sommarjobbare” som kan testa, smaka, vrida och vända på allt vi har att erbjuda och säga vad de tycker. Vi vill också ge människor som aldrig varit i Litauen chansen att resa dit och upptäcka den vackra staden Klaipeda. För den som vill ta sig lite länge ligger vackra UNESCO klassade Kuriska näset inte långt borta och är redo att upptäckas, säger Per-Henrik Persson, Route Director för sträckan mellan Karlshamn och Klaipeda, DFDS.

Färje- och logistikoperatören DFDS har två linjer mellan Sverige och Baltikum. Den ena mellan Kapellskär och Paldiski i Estland och den andra mellan Karlshamn och Klaipeda i Litauen. På Karlshamn – Klaipeda linjen satsade DFDS förra sommaren på två helt nya fartyg, Aura- och Luna Seaways. De nya fartygen, som också är de största som reguljärt trafikerar Östersjön, kan ses som en ordentlig uppgradering i jämförelse med de pensionerade färjorna. Passagerare kan nu få en egen hytt och på båten finns två olika restauranger, café, bar, shopping och lekrum för de mindre.

Sommarjobbare sökes – Testa utbudet och minikryssa till Klaipeda
Nu söker DFDS utvalda resenärer som kan agera sommarjobbare och testa den nya produkten både utan och innan.

Här är vad DFDS söker:
En barnfamilj, två vuxna med barn som vill uppleva fantastiska stränder och åka på kryssning till andra sidan Östersjön.
Ett par eller vänner utan barn som är ute efter ett spontant äventyr.
Ett par i ålderskategorin 65 plus som uppskattar livets goda och vill upptäcka mer av vad Litauen och Klaipeda har att erbjuda.

Ansökningsperioden är mellan 12 juni till 3 juli och ansöker gör man genom att svara på några snabba frågor på DFDS hemsida. Sommarjobbarna kommer sedan få ett par uppgifter som ska utföras under minikryssningen.  Det kan till exempel vara att ta en bild som de tycker representerar det bästa av resan, testa en restaurang, en bar eller kanske shoppa ombord.

Sommarjobbarna kommer att resa på minikryssning från Karlshamn och färjan avgår på kvällen klockan 19:00. Resan över tar 13 timmar, vilket ger tid för middag ombord innan läggdags i en av de moderna hytterna. Morgonen därpå bjuds det på frukost ombord, en bra start innan det är dags att upptäcka hamnstaden Klaipeda. På kvällen är det dags för avresa tillbaka till Sverige och färjan avgår klockan 21:00 och det omvända gäller för att landstiga i Karlshamn på morgonen därpå.

Ökat reseintresse för Baltikum visar Sjöfartsverkets nya siffor
Sjöfartsverket publicerade i slutat av aprilsiffror över den totala passagerarstatistiken för svenska hamnar under Q1 2023. De visar att passagerarresor ökat markant i flera svenska hamnar. Från Karlshamn var ökningen hela 41,2 procent i jämförelse med samma period året innan och i Kapellskär, var ökningen hela 141,6 procent. Att pandemin är över och ett ökat intresse för Baltikum kan vara anledningarna till det ökade resandet.

Ansöker gör man via formuläret här: https://www.dfds.com/sv-se/passagerarfartyg/sommarjobbare