Södra militärregionen söker chef till logistikavdelningen

juli 16, 2023 Arbetsmarknad

OM TJÄNSTEN:

Dina arbetsuppgifter

I din roll som chef för logistikavdelningen ansvarar du för ledning, planering och uppföljning av logistikfunktionen inom regionen. Inriktningen av funktionen sker på uppdrag av stabschefen och enligt stående stabsorder. Du leder medarbetare som verkar i funktionerna, teknisk tjänst, förnödenhetsförsörjning, transporttjänst och försvarsmedicin. Du är delaktig i stabens försvarsplanering, totalförsvarsplanering och verksamhetsplanering. Tjänsten innebär att leda och delta i arbetsgrupper som tar fram beslutsunderlag för C MR S. Chefen för logistikavdelningen har arbetsgivar- och personalansvar. Befattningen innebär att du krigsplaceras.

 

Kvalifikationer

Yrkesofficer OF-3 med genomförd stabsutbildning.

God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Tidigare tjänstgöring i nationell chefsbefattning.

B-körkort.

 

Meriterande

Erfarenheter från stabsarbete på regional eller central nivå.

Erfarenheter från logistikområdet.

Erfarenheter av logistikhantering i PRIO.

God förståelse för insatsverksamhet i markmiljö.

Kunskap om operativ och taktisk planering.

God fysisk status.

 

Dina personliga egenskaper

Du är van och trivs med att leda människor mot uppsatta mål. Du gillar utmaningar, är engagerad och stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö. Du tycker om att ta ansvar. Vi förväntar oss hög personlig integritet och förmåga att skapa goda relationer där förtroende och tillit är ledorden.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter. (läs mer på forsvarsmakten.se).

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare, 6 månaders provanställning tillämpas vid nyanställning/återanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Revingehed

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

 

För upplysningar om befattningen kontakta:
Christer Marsch, stabschef, nås via växeln 046-368000

Hans Evefalk, stf stabschef, nås via växeln 046-368000

Under semesterperioden kan det vara svårt att nå oss, men lämna ett meddelande så ringer vi upp.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Sanna Roth Nielsen, tjänsteförrättande C J1, nås via växeln 046-368000

Fackliga företrädare:
OF Krister Forsberg nås via växeln 046-368000
OFR/S Senadin Sela nås via växeln 046-368000
SEKO Sven-Erik Borg nås via växeln 046-368000
SACO Maria Iglesias nås via växeln 046-368000


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-08-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
——————————————————–
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra Militärregionen (MR S) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Revingehed. Organisationen består av Chef med stab, fem utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter. C MR S med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen.

Södra Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar länen Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne. Läs mer om Södra militärregionen här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.