Region Uppsala söker logistikchef

juli 10, 2023 Arbetsmarknad

Regionkontoret är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i Region Uppsalas olika verksamheter och regionen kan axla sin roll, regionalt och nationellt.
Regionkontoret leds av regiondirektören och har en styrande, stödjande och samordnande roll i Region Uppsala. På Regionkontoret finns avdelningen för ekonomi och styrning, avdelningen för regional utveckling, digitaliseringsavdelningen, forsknings- och innovationsavdelningen, HR-avdelningen, hälso- och sjukvårdsavdelningen, kommunikationsavdelningen samt regiondirektörens stab.
Regionkontoret har cirka 550 medarbetare. Vill du utvecklas och bidra till Region Uppsalas utveckling – välkommen att arbeta med oss!

Att vilja bidra till en samhällsviktig verksamhet och kunna utveckla komplexa processer inom logistik och materialförsörjning är grunden för regionens första logistikchef. Region Uppsala behöver en erfaren ledare från en logistisk komplex verksamhet som kan utveckla regionens förmåga till nya nivåer. Tjänsten som logistikchef är en nyinrättad nyckelroll där du får stort eget ansvar att driva och utveckla logistikfunktionen för Region Uppsala. Varmt välkommen med din ansökan!

Om Region Uppsala
Region Uppsala är en av Uppsalas största arbetsgivare med ca 12 000 medarbetare. Regionen bedriver en omfattande och komplex verksamhet för att bistå regionens medborgare med bland annat bästa tänkbara vård och kollektivtrafik. Vi bedriver samhällsviktig verksamhet relaterad till både regional och nationell vård som ska fungera i fred, kris- och krigstid.

Om tjänsten
Region Uppsala har påbörjat en omfattande resa i att utveckla den logistiska förmågan och via effektiva logistikkedjor bidra till en vård i världsklass. Logistikchefen har en nyckelroll i denna utveckling och kommer att ha en viktig funktion och uppgift i resan framåt. Du blir regionens första logistikchef och kommer därmed att vara mycket delaktig i att forma både rollen, organisationen och ansvarsområdet. Du kommer ha ett helhetsansvar för logistikflöden och materialförsörjning till vården och kommer att bygga upp både processer och organisation för att hantera den stora och viktiga uppgift som logistik i en samhällsviktig organisation innebär.

Rollen som logistikchef är huvudsakligen strategisk med ett stort beslutsmandat att utveckla logistikfunktionen tillsammans med dina medarbetare, vilka du också blir delaktig i att rekrytera och leda. Rollen har ett tydligt utvecklingsfokus och du kommer att initiera och leda förändringsprojekt, utveckla och implementera processer och system samt analysera flöden och nyckeltal för att optimera stödet till vårdens verksamheter. Det är en kommunikativ roll med flertalet kontaktytor både inom regionens verksamheter och med externa parter och du arbetar proaktivt för att utveckla samarbetet med dessa. Du har personal-, budget, och resultatansvar, rapporterar till inköpschefen samt ingår i enhetens ledningsgrupp.

Om dig
Vi söker dig med mångårig erfarenhet från liknande roller där du har haft helhetsansvar över utveckling av logistikflöden i en komplex verksamhet. Vi ser även att du har erfarenhet som chef. Du är van att jobba strategiskt med förändringsledning och att driva utvecklingsprojekt inom logistik. Du har högskoleutbildning inom logistik alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom erfarenhet. Du har goda kunskaper i affärs-, logistik- och BI-system samt i problemlösningsverktyg. Det är meriterande om du tidigare arbetat i en samhällskritisk verksamhet samt har kunskap inom relevanta ISO-standarder. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav.

För att trivas i rollen ser vi att du är en innovativ och resultatinriktad person med god förmåga att driva utvecklings- och förbättringsarbete. Du är trygg i din kompetens och ledarskap och med det även trygg i att axla en beslutsfattande roll. Vidare är du en god kommunikatör och i samarbete med andra är du lyhörd och pedagogisk samtidigt som du har hög integritet.

För tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Det kan komma att göras en säkerhetsprövning och registerkontroll före anställning, i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Annat viktigt att veta
Välkommen till en vänlig arbetsplats mitt i Uppsala där vi skapar samhällsnytta. Vårt ljusa fina kontor finns intill Resecentrum – att pendla hit är enkelt. Det finns möjligheter att arbeta delvis på distans utifrån överenskommelse. Tjänsten är på heltid tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult på Jobbet.se, Matilda Festin på 072-050 32 17 eller via växeln på 018-100 112.

Fackliga företrädare:
SACO: Leif Sandberg, 070-674 10 88.
Vision: Christianne Simson, 018-611 32 51.
Övriga fackförbund nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

På grund av sommar- och semestertider har vi lång ansökningstid. Vi hanterar inkomna ansökningar löpande men intervjuer och återkoppling kan dröja till efter sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan! 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. 

Krav

 • Svenskt medborgarskap
 • Mångårig erfarenhet av en liknande roll med helhetsansvar i en komplex verksamhet
 • Erfarenhet som chef
 • Erfarenhet av förändringsledning och att driva utvecklingsprojekt inom logistik
 • Högskoleutbildning inom logistik alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom erfarenhet
 • Goda kunskaper i system och problemlösningsverktyg
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort

Meriterande

 • Tidigare jobbat i en samhällskritisk verksamhet
 • Kunskap inom relevanta ISO-standarder

  Referensnummer:  RK80/2023
  Sista ansökningsdag: 3/9
  Förvaltning: Regionkontoret
  Arbetsplats: Avdelningen för ekonomi och styrning