Postnord utser ny vice vd och internationell chef

november 21, 2023 Arbetsmarknad , Logistik

Kim Pedersen(bilden) har utsetts till vice vd för PostNord, vd för PostNord Danmark och chef för PostNord International. Han kommer närmast från en ledande position inom global försäljning och marknadsföring på A.P. Moller – Maersk. Kim tillträder den nya tjänsten den 1 december 2023.

Kim Pedersen har många års erfarenhet inom den internationella transport- och logistiksektorn, med goda meriter av hållbart lönsam tillväxt. Kim har haft ledande befattningar som CEO och CCO för globala transportföretag som Geodis, och kommer närmast från en roll som Senior Vice President på Maersk där han ledde den globala försäljningen och marknadsföringen på A.P. Moller – Maersk.

PostNord har som mål att bli favoritleverantören i Norden och har under de senaste åren investerat i att bygga upp ett nordiskt terminal- och leveransnätverk. Under det senaste året har vi lanserat vårt Cost Leadership Program, som bland annat omfattar införandet av en nordisk produktportfölj för att kunna utnyttja vår fulla potential på den nordiska marknaden.

Kim har värdefull erfarenhet från både globala och nordiska roller inom transport och logistik. Han har en gedigen erfarenhet av att utforma kommersiella strategier med fokus på tillväxt, operativ effektivitet och strategisk disciplin.

– Styrelsen och jag välkomnar Kim Pedersen som vice VD till PostNord och är övertygade om att han kommer att tillföra ett betydande värde till vår resa framåt, säger Annemarie Gardshol, koncernchef och VD PostNord.

Kim Pedersen är född 1965 och har utbildningar från Erasmusuniversitet, Stanford och IMD. Kim kommer att ingå i koncernledningen enligt ett pressmeddelande från Postnord.