Orio får ny vd – med logistikkompetens

juni 5, 2019 Arbetsmarknad , Logistik

Gustaf Ljunggren, ny vd för Orio. Foto: Orio.

Till valet som ny vd har Orio satsat på logistikkompetens. Nya vd:n Gustaf Ljunggren har en bakgrund bl a som vd på Inflight Services och Envirotainer. 

Saabs gamla reservdelsbolag Orio tar ytterligare steg för att styra om verksamheten från reservdelar till logistik, och rekryterar en vd med gedigen logistikbakgrund.

Gustaf Ljunggren startade sin karriär på Unilever, där han i 16 år arbetade i olika roller inom supply chain. De sista åren med totalt ansvar för supply chain i Norden, innefattande produktion och logistik. “Gustaf Ljunggren har vid flera tillfällen haft ansvar för att ställa om verksamheter i syfte att anpassa till nya förutsättningar och förbättra resultat. Han har även framgångsrikt drivit tillväxt inom logistiktjänster, genom att skapa mer ändamålsenliga kommersiella organisationer.” enligt ett pressmeddelande från Orio.

– Orio har bedrivit ett stort omställningsarbete och det finns nu en tydlig strategi för bolaget framöver. Vi ser fram emot att ta nästa steg i denna resa med Gustaf som vd, kommenterar Charlotte Hansson, styrelseordförande för Orio AB.

Orio AB har idag två affärsområden, Parts och Logistics. Parts distribuerar reservdelar till Saab-bilar i 53 länder och anpassar ständigt erbjudandet utifrån bilparkens utveckling och kundernas behov. Logistics är Orios satsningsområde på tredjepartslogistik med bas i den breda kompetens som finns inom Orio. Målet är att bli Nordens ledande affärspartner inom TPL.

Gustaf Ljungren tar över som vd efter Jonas Tegström och kommer att tillträda den 10 juni.