Ny sajt ska locka unga bli yrkesförare

oktober 18, 2018 Arbetsmarknad , Transport

Transportföretagen har lanserat en ny ungdomssajt – Vi kör! Sajten riktar sig till ungdomar mellan 13 och 16 år med syftet att öka intresset för Transportföretagens yrken inom motorbranschen, sjöfarten, flyg samt yrket yrkesförare.

Sajten fokuserar på yrken där det idag råder stora rekryteringsbehov – motorbranschen, yrkesförare samt yrken inom sjöfart och flyg – där man bland annat behöver fler sökande till utbildningarna.

– Många unga tror idag att yrkesutbildningar endast är till för de skoltrötta. Den uppfattningen vill vi ändra på genom att visa på hur våra branscher har blivit allt mer digitaliserade där många av yrkena leder till roliga jobb och stora framtidsmöjligheter. Detta hoppas vi kunna förmedla genom Vi kör! -sajten, kommenterar Mychèle Östman, kommunikationschef på Transportföretagen.

Initiativet är en omfattande ungdomssatsning för att säkra den framtida kompetensen inom transportnäringen.

– Det är en stor och nödvändig satsning som vi gör. Vi vill visa att det går att få ett roligt jobb direkt efter studenten där man kan göra skillnad och uppfylla sina drömmar. Det är vårt mål att sajten får en positiv effekt samt ändrar den förlegade bild som finns av våra branscher och dess yrken idag, avslutar Mychèle Östman.