Norska Drytech lägger Europalager i Strömstad

Livsmedelsföretaget Drytech i Tromsö väljer att lägga sitt nya lager för EU-marknaden i Strömstad, mycket tack vare snabb etableringshjälp. Nu siktar företaget på kraftig tillväxt.

Drytech utvecklar och tillverkar frystorkad mat för kunder inom outdoor-marknaden och för olika länders försvarsmakter. För att få en enklare hantering av tull- och momsfrågor för EU-marknaden, startade de ett svenskt bolag i maj. Efter kontakter med flera etableringskontor i södra Sverige valde de att bygga upp sitt lager i Strömstad.

–  En avgörande faktor var att vi fick mycket snabb och professionell etableringsservice, först från Position Västs kontor och sedan från Strömstads kommun, kommenterar Monica Mathiassen, nyckelkundsansvarig på Drytech.

– EU-terminalen i Strömstad har lång och gedigen erfarenhet av tull- och momsfrågor som gäller för norska företag med försäljning inom EU. Att Strömstad ligger relativt nära Oslos flygplats Gardemoen är också en fördel för oss som flyger från Nordnorge. För oss blir etableringen i Strömstad en perfekt logistiklösning som ger snabbare och smidigare leveranser till våra kunder, menar Monica Mathiassen vidare.

Kan ge jobb på sikt

Position Väst arbetar för att underlätta företagsetableringar i 17 västsvenska kommuner, med Fyrbodals kommunalförbund som huvudman. Via kontakter med Position Västs kontor fick Drytech in förslag från kommunerna och valde sedan att gå vidare med Strömstads kommun och EU-terminalen.

– Vi är mycket glada över att Drytech valde Strömstad. Det bidrar till att bredda näringslivet här och kan ge fler arbetstillfällen framöver. Drytechs etablering kan inspirera fler norska företag. Faktum är att vi får alltfler förfrågningar från företag i Norge, säger Anders Ohlsson, Strömstads kommun och Ann Palmnäs, Position Väst.

 


Läs mer