Nelly överväger att lämna Falkenberg

augusti 19, 2019 Arbetsmarknad , Lager , Logistik
Nelly överväger att lämna Falkenberg

Nelly har för närvarande sitt centrallager i Falkenberg, men kommunen vill bygga bostäder i området och därför ser e-handelsmodisten över sin logistik och lagerplacering – och sneglar åt Borås. 

“Nelly har börjat utreda möjligheterna att lyfta sin logistik till nästa nivå”, heter det i ett pressmeddelande. Syftet är att skapa förutsättningar för bättre kundupplevelse, effektivare logistik, fortsatt tillväxt och ökad skalbarhet.

– Vi kan inte på sikt driva vårt lager vidare i nuvarande fastighet. Vi ser därför över hela vår logistik och kundupplevelse. Kundernas krav på snabba och enkla leveranser ökar och samtidigt finns det nya möjligheter med digitalisering och automatisering av lager, kommenterar Anna Ullman Sersé, vd på Nelly.

För närvarande driver Nelly huvudsakligen logistiken från sitt lager i Falkenberg men möjligheterna att driva denna verksamhet på sikt har påverkats av en ny stadsplan som innebär att området ska användas till bostäder. Nelly har tidigare drivit sitt lager närmare huvudkontoret i Borås och det kan bli aktuellt igen. I och med flytten minskar företagets behov av personal i Falkenberg. I förra veckan Nelly MBL-förhandlingar med facket. Inget formellt beslut har ännu fattats.

– Vi beklagar att detta kan komma att minska behovet av anställda i Falkenberg från år 2021. Om vi flyttar lagret till annan ort så kommer vi erbjuda de anställda att följa med oss och till den nya orten, kommenterar Anna Ullman Sersé, vd på Nelly.