Ingen förtur till nya Stadiumjobb

oktober 2, 2014 Arbetsmarknad , Lager , Logistik

Den 1 februari 2015 byter Stadiums lager i Norrköping driftpartner till PostNord och bemannings till PostNord och bemanningsföretaget Pema. Men de som jobbar på lagret idag får ingen förtur till jobben. 

Bemanningsföretaget Pema kommer att anställa drygt 200 personer som ska sköta driften av lagret från 1 februari nästa år tillsammans med logistikföretaget PostNord. Den tidigare entreprenören DSV har sagt upp 86 lagerarbetare. Hos bemanningsföretaget Logent, som också haft personal på Stadiumlagret, får hela 300 fast och tillfälligt anställda sluta.

Varken DSVs eller Logents anställda har förtur till de nya jobben på Stadiumlagret. Det har inte heller Pema-anställda som arbetat på Whirlpools nyss nedlagda fabrik för mikrovågsugnar.
– Det enda vi går på i vår anställningsprocedur är kompetensen, säger Pemas vd Michael Gozzi till Folkbladet.

Reglerna om verksamhetsövergång i lagen om anställningsskydd gäller inte vid byte av entreprenad. Därför har de anställda ingen rätt att behålla sina jobb.
– Det är en lucka i lagen som politikerna borde se över, sa Ingrid Anund Jägbro till Handelsnytt då DSVs anställda varslades i somras.


Läs mer