Erik Froste lämnar Södertälje Hamn

Erik Froste lämnar Södertälje Hamn
Erik Froste lämnar Södertälje hamn. Foto Lena Sonne

Erik Froste lämnar Södertälje hamn. Foto Lena Sonne

Efter 10 år som vd på Södertälje Hamn hissar Erik Froste segel och återvänder till rederibranschen, närmare bestämt på Thor Shipping & Transport.

Erik Frostes nya tjänst är som affärsutvecklare och platschef på rederiet Thor Shipping & Transport. När han börjar nya jobbet är ännu inte bestämt då rekryteringen av ny vd ska påbörjas först.

– Det har varit tio roliga och lärorika år för mig här på Södertälje Hamn. Vi har bland annat ökat våra bilvolymer och fått många nya affärer som gjort att hamnen nu går med vinst. Dessutom är jag mycket stolt över det miljöarbete vi har bedrivit. Men nu är det dags för mig att prova på något nytt, säger Erik Froste, vd Södertälje Hamn.

– Erik är en mycket drivande person och har som vd varit viktig för hamnens utveckling.  Han har också varit respekterad i Hamnsverige.  Erik kom från rederibranschen och det är naturligt att han nu åter vill söka sig till denna bransch, berättar Claes Hellgren, ordförande Södertälje Hamn.

– Det är alltid tråkigt att tappa engagerade och kompetenta medarbetare. Samtidigt är jag glad för Eriks skull, som nu får nya utmaningar, säger koncernchef Stefan Hollmark.

En rekryteringsprocess kommer påbörjas snarast för att hitta en ny vd till Södertälje Hamn. Därför kan man ännu inte säga när Erik slutar, men som längst stannar han sex månader.

 


Läs mer