CBRE tillsätter ny senior roll för Industrial & Logistics, Advisory, Nordics

juni 13, 2024 Arbetsmarknad
CBRE tillsätter ny senior roll för Industrial & Logistics, Advisory, Nordics

CBRE har idag meddelat att Jouko Lehtonen(bilden) utsetts till Head of Industrial & Logistics, Advisory, Nordics. Denna strategiska utnämning understryker företagets engagemang för att utöka sin närvaro och möta den växande efterfrågan i Norden, säger CBRE i ett pressmeddelande.
Genom att etablera denna nordiska ledarroll strävar företaget efter att stärka sina erbjudanden i linje med de unika behoven och preferenserna som finns hos nordiska företag. Jouko kommer att ansvara för att leda och växa CBREs industri- och logistikverksamhet, Advisory, i Norden. Baserad i Finland kommer Jouko att rapportera till Niko Penttinen, Head of Advisory & Transaction Services, Finland, och matrisrapportera till Christer Farstad, Head of Occupier Advisory & Transaction Services, Nordics. Jouko kommer i denna roll att ha ett nära samarbete med teamen i de nordiska länderna och det Europeiska Industrial & Logistics Advisory teamet, som leds av Jack Cox, MD, Industrial & Logistics, Europe.
Jouko började på CBRE 2022 och har idag rollen som Senior Director, Industrial & Logistics, Finland. Innan han började på CBRE hade Jouko tjänsten som Director, Contract Logistics vid HUB Logistics, Finland OY. Han har även arbetat på Posti Group som Director, Contract Logistics. Jouko har över 20 års erfarenhet av logistik i flera globala och lokala logistikföretag. Jouko har också haft nyckelroller inom strategi och affärsutveckling inom internationell vägtransport för DHL Freight och Itella Logistics. Han har en civilingenjörsexamen i Engineering, Industrial Management, från LUT University, Finland, och en BSc i Engineering, Logistics, Materials and Supply Chain Management, från JAMK University of Applied Sciences, Finland.
Jouko Lehtonen, Head of Industrial & Logistics, Advisory, Nordics, kommenterade;
– Jag är stolt över att ha fått denna möjlighet att leda vårt ambitiösa tillväxtarbete i Norden. Det här är en otroligt spännande tid för företaget, och jag ser fram emot att arbeta nära våra team i länderna i Norden för att möta de förändrade behoven hos våra kunder och se till att vi levererar högkvalitativa tjänster på alla marknader.
– Eftersom vi fortsätter att se en stark tillväxtpotential i Norden är det avgörande att vi har en erfaren ledare dedikerad till denna viktiga marknad, säger Colin Waddell, MD, Nordic Region, CBRE.
-Med sin djupa förståelse för industri- och logistikaffärslandskapet och sina bevisade framgångar kommer Jouko att vara avgörande för att accelerera vår nordiska expansion och leverera exceptionellt värde till våra nordiska kunder.