Ny svensk logistikmässa: Logistics and Automation

december 4, 2019 Events

Easyfairs lanserar ny logistikmässa: Logistics and Automation. Foto Easyfairs.

Mötes- och mässarrangören Easyfairs byter namn och inriktning på den logistikmässa som går parallellt med förpackningsmässan Empack till Logistics & Automation.  Med mässorna vill Easyfairs “bygga vidare på den växande integrationen mellan processerna inom förpackning och intralogistik”.  Tillsammans ska mässorna ge nationella och europeiska aktörer inom förpackning och logistik en bättre bild av teknik och innovationer som kommer att forma framtiden för deras verksamheter. 

Easyfairs koncept för förpacknings- och logistikmässorna är detsamma i hela Europa, vilket gör det lättare för mässarrangören att locka internationella talare och branschexperter. Easyfairs arrangerar idag 220 mässor i 17 länder världen över, och driver dessutom 10 mässanläggningar i Belgien, Nederländerna och Sverige.

Logistics & Automation ersätter den tidigare Logistics & Distribution med en mässa som är helt inriktad på intralogistik i syfte att göra denna smartare, snabbare och mer effektiv.

– Detta nya evenemang kommer reflektera automationen av olika fysiska och operationella processer, drivna av en bredd av utvecklingstrender, kommenterar  Arnaud Istas, Group Head of Product Development, Easyfairs.

Empack och Logistics & Automation kommer att arrangeras årligen eller vartannat år i tio länder i Europa. I Sverige kommer Empack och Logistics & Automation arrangeras den 30 september – 1 oktober 2020 på Kistamässan. Samt Logistics & Automation, den 3 – 4 februari 2021, på Malmömässan.