Logistikläget 2018 – Vem bär ansvaret för hamninfrastrukturen?

Logistikläget 2018 – Vem bär ansvaret för hamninfrastrukturen?

Katarina Norén, generaldirektör för Sjöfartsverket. Foto: Niklas Fasth.

Den 18 maj går Logistikläget 2018 av stapeln – Intelligent Logistiks heldagsseminarium som tar hela greppet om logistikbranschen. Under eftermiddagen sätter vi fokus på Sveriges hamnar och frågan: vem bär ansvaret för hamninfrastrukturen? 

Logistikläget 2018 samlar branschen kring de viktigaste frågorna inom logistiklägen, etableringar, e-handel, automation, infrastruktur och hållbar stadsutveckling. I år sätter vi bland annat strålkastaren på de svenska hamnarna och frågan om det behövs en ökad nationell styrning över hamnarnas satsningar – för att de ska kunna förbli konkurrenskraftiga.

– Det kommunala självstyret är grundbulten i hamnutvecklingen men lokala intressen måste kombineras med en nationell samordning av resurser. Det offentliga måste ta ansvar, det är avgörande för sjöfartens långsiktiga konkurrenskraft och för att säkerställa ett effektivt transportslagsövergripande flöde, säger Katarina Norén, generaldirektör för Sjöfartsverket.

Hamnarna är kommunalägda medan landinfrastruktur och service som lotsning och isbrytning är statlig. Här behövs mer av samordning och prioritering i transportkedjan, anser Katarina Norén.  

Läs hela intervjun med Katarina Norén i nästa nummer av Intelligent Logistik som kommer som bilaga i Dagens Industri v. 20. Missa inte paneldebatten om hamninfrastrukturen på Logistikläget 2018. Anmäl dig här.

 

 


Läs mer