Kritiker vill flytta Sundsvalls Logistikpark

augusti 17, 2015 Åsikt , Forskning , Infrastruktur , Logistiklägen

Debatten kring Petersvik i Sundsvall har rasat ända sedan planerna på en rivning av äldre fastigheter för att ge plats åt Sundsvalls Logistikpark startade för flera år sedan. 2017 ska kommunen och SCA ta definitivt beslut.

Under lördagen höjdes röster i en manifestation för att få behålla stadsdelen och flytta logistikparken till Fillanområdet.

Petersvik vill kommunen och SCA använda för en utbyggnad av Tunadalshamnen, ett projekt som går under namnet Sundsvall Logistikpark och som funnits på ritbordet i nästan tio år. Kostnaden beräknas bli drygt 830 miljoner kronor, varav kommunen
skjuter till cirka 500 miljoner kronor och SCA cirka 350.

Planerna har kritiserats av många som är emot rivningen av Petersvik. På Facebook har sidan ”Rädda Petersvik undan rivning” fått närmare 11 500 gilla-markeringar sedan 2011.

– Vi tycker det är en väldigt dålig idé att riva det här området. Man kan faktiskt lägga logistikparken i Fillanområdet tillsammans med Tunadal. Det var faktiskt dåvarande Banverkets rekommendation när man gjorde en kartläggning om alla potentiella platser i Sundsvall, sa Thomas Lundmark aktiv i protesterna till Sveriges radio.


Läs mer