Pac dubblar lagerytan och skaffar nytt WMS

april 6, 2016 IT/Teknik , Lager , Logistik , Uncategorized

Pac skaffar ett nytt lagerhanteringssystem, WMS,  i samband med flytten till det nya centrallagret på 20 000 kvm i Örebro.

Förpackningsföretaget Pac, med huvudkontor i Örebro, bygger nytt lager och kontor i området Berglunda i Örebro som ska vara klart i oktober 2016. Den nya anläggningen blir ca 20 000 kvadratmeter stor, varav 3 000 kvm är kontorsytor, och innebär en fördubbling av lagerytan.  

– Pacs starka tillväxt kräver mer lagerutrymme. Den nya logistikhallen ersätter våra tre nuvarande hallar, sade Hans Stridh, förvaltningschef på Västerstaden som äger Pac till na.se i höstas.

I samband med lagerflytten investerar bolaget också i ett nytt IT-stöd i form av ett lagerhanteringssystem, WMS,  från NYCE solutions. Systemet ska styra lagerprocesserna och samordna flödena i det nya centrallagret där även lagerautomater, automattruckar och röststyrt plock blir en del av lösningen.
– För att möta marknadens logistikkrav och för att få en effektiv och rationell  lagerhantering har vi beslutat att investera i ett WMS med flexibilitet och framtidstänk, kommenterar Mats Nyström, ekonomichef på Pac.

NYCE Solutions effektiviserar och automatiserar både fysiska flöden och informationsflöden. Bolagets egenutvecklade lagerhanteringssystem används bl a av DHL Freight/Storage, Bring Warehousing och Kjell & Company.


Läs mer