NTEX köper Fraktkompaniet

november 4, 2019 Transport
NTEX köper Fraktkompaniet

Anette Yngvesson, och Thomas Ström slår sina påsar ihop när NTEX förvärvar Fraktkompaniet. Foto NTEX

Transportföretaget NTEX förvärvar Fraktkompaniet. Genom förvärvet ökar NTEX sin omsättning med cirka 360 miljoner SEK och välkomnar 100 nya medarbetare. Fraktkompaniet ska drivas som ett fristående dotterbolag under fortsatt ledning av vd Anette Yngvesson.

Förvärvet innebär att Fraktkompaniets ägare och vd, Anette Yngvesson, säljer samtliga aktier till NTEX. Fraktkompaniet kommer fortsatt att drivas av Anette som ett fristående dotterbolag till NTEX.

– Att bli en del av NTEX stärker vårt erbjudande och ger oss möjlighet att åta oss större uppdrag, kommenterar Fraktkompaniets vd och grundare Anette Yngvesson i ett pressmeddelande.

Göteborgsföretagen NTEX och Fraktkompaniet har haft ett samarbete under de senaste fem åren, och bolagen har vuxit med olika tillväxtstrategier. Medan NTEX har vuxit genom organisk tillväxt och förvärv med ett internationellt fokus har Fraktkompaniet vuxit organiskt med fokus på Sverige. Nu har NTEX som mål att omsätta 1 miljard på inrikes transporter inom 3-4 år enligt NTEX vd och grundare Thomas Ström:

– Under de senaste åren har vi fått många förfrågningar från kunder om att även sköta deras inrikes transporter, förvärvet av Fraktkompaniet gör att vi kan tillfredställa dessa kunder. Våra värderingar och företagskulturer stämmer väl överens, här finns alla förutsättningar för att ett plus ett ska bli tre.

Fraktkompaniet grundades 2006 och har idag 100 medarbetare, omsätter cirka 360 miljoner med kontor och lager i Göteborg, Helsingborg, Stockholm och Malmö. NTEX har kontor i nio länder, med huvudkontor i Göteborg och tre terminaler i tre terminaler i Göteborg, Helsingborg och Gislaved. Efter förvärvet har NTEX totalt ca 400 medarbetare och omsätter 1,9 miljarder SEK.