DFDS beställer ytterligare 100 el-lastbilar från Volvo

mars 18, 2024 Miljö/CSR , Transport
DFDS beställer ytterligare 100 el-lastbilar från Volvo

Transport- och logistikföretaget DFDS beställer ytterligare 100 el-lastbilar från Volvo.

DFDS har för närvarande den största flottan av tunga elektriska lastbilar i Europa och tar nu ett ytterligare stort kliv för att nå målet att ha minst 25 % av sin lastbilsflotta elektrifierad till 2030.

– Vi vill driva på omställningen till mer hållbara vägtransporter. Vår växande flotta av Elektriska lastbilar kommer inte bara att bidra till att minska klimatpåverkan från vår verksamhet. Den gör det också möjligt för DFDS att stödja fler företag som vill minska koldioxidutsläppen i sina leveranskedjor, säger Niklas Anderson, EVP, Logistics Division på DFDS i bifogat pressmeddelande.

Totalt har DFDS beställt 225 elektriska lastbilar av Volvo. Till dags dato har 95 stycken hunnit levereras och satts i drift, de flesta i Sverige men även i Danmark, Litauen, Belgien och Nederländerna. Ytterligare 30 sätts i drift under 2024. De nya elektriska lastbilarna kommer att användas på marknader över hela Europa där DFDS redan har elektriska lastbilar i drift samtidigt som de planerar att expandera till nya marknader som Storbritannien, Irland och Norge

De nya elektriska lastbilarna kommer att vara de nylanserade och mer energieffektiva modellerna av Volvo FH Electric och Volvo FM Electric.

 Bilden:  Roger Alm, vd Volvo Lastvagnar och Niklas Andersson, chef DFDS Logistikdivision.
 Foto: DFDS