Unifeeder ökar i Helsingborgs hamn

juli 16, 2019 Sjöfart

Med start den 7 juli utökade Unifeeder sin service till Helsingborgs Hamn. Lasten kommer från Polen och är nya volymer som ska transporteras vidare via järnväg.

Det nya anlöpet innebär att Unifeeder går från tre till fyra anlöp på veckobasis. Två av fartygen kommer på tisdagar, ett på fredagar och nu ytterligare ett på söndagar. Volymerna kommer initialt från lastbil och flyttas nu till sjövägen. Det nya anlöpet är en del av en ny Unifeederservice som kommer avgå från Klaipeda och sedan vidare till Gdynia, Stettin, Helsingborg, Aarhus och tillbaka igen.

– Vårt erbjudande i Helsingborgs Hamn har varierat under åren men hela tiden med ett stabilt grundflöde. Nu räknar alla på transporter med hållbarhetsaspekten i fokus och där gör vi vad vi kan för att understödja utvecklingen och ta fram kostnadseffektiva lösningar för sjötrafik. Planen är sedan att volymerna ska fortsätta sin färd från Helsingborg via järnväg, kommenterar Ebbe Bisgaard, Regional Manager Feeder & Network, Unifeeder A/S.

Hållbara transporter
Miljöaspektens betydelse blir allt tydligare vid val av transport och det gäller att se över hela kedjan för att kunna räkna på vinsterna. I detta fallet var den stora volymen en avgörande faktor. Efter frakten till havs bidrar omlastningen till järnväg med en extra miljövinst till ekvationen.

– Anlöpet innebär en betydande veckoökning inom containersegmentet. Sen är det alltid inspirerande när miljöfrågan får styra och marknaden återigen visar på att det går alldeles utmärkt att kombinera bra affärer med hållbara sjötransporter, kommenterar Nicklas Romell, CCO i Helsingborgs Hamn.,