Göteborg får nytt roro-linje till Rotterdam

november 2, 2016 SJÖFART , TRANSPORT
Göteborg får nytt roro-linje till Rotterdam
Foto Göteborgs hamn

Foto Göteborgs hamn

Rederiet CLdN startar en ny roro-linje mellan Göteborg och Rotterdam, med två anlöp i veckan.

En ny linje för godstransporter mellan Göteborg och kontinenten har startats. Bakom linjen står det luxemburgska roro-rederiet CLdN. Rederiets fartyg kommer att avgå från Logent Ports and Terminals i Göteborgs Hamn till Rotterdam två gånger per vecka.

Det mesta av CLdNs last går i dagsläget till Frankrike som är rederiets största marknad. Men mycket går också till andra delar av Europa, så som Belgien, Spanien, Portugal, Tyskland och Italien.

— Rotterdam är en väldigt bra hub, därifrån når man snabbt ut till övriga delar av Europa med järnväg, lastbilar och andra fartygslinjer, kommenterar Emil Holmgren, linjerepresentant på CLdN.

CLdN (Compagnie Luxembourgeoise d’Navigation) har anlöpt Göteborg sedan 1999. Förutom den nya linjen har rederiet tre avgångar per vecka från Göteborg till Zeebrugge.

— Vi kommer även att kunna erbjuda en ökad frekvens till danska Hirtshals, från Göteborg, Zeebrugge och Rotterdam, där vi startade upp vår service tidigare i år. Samtidigt har vi också startat upp en järnvägsförbindelse mellan Zeebrugge till Lyon, det händer mycket hos oss just nu och vi ser positivt på framtiden, avslutar Emil Holmgren.


Läs mer