Hållbar byggnad söker hyresgäst i Bålsta

maj 3, 2024 Fastigheter , Logistik , Miljö/CSR
Hållbar byggnad söker hyresgäst i Bålsta

Logicenters innovativa fastighet i Bålsta representerar en milstolpe i företagets engagemang för hållbarhet och innovation. Genom unika sätt att använda klimatsmarta material och tekniska lösningar har företaget adresserat en av logistikbranschens största utmaningar. Initiativet är ett bra exempel på hur modern logistik kan och bör utformas.
Spjutspetsprojektet i Bålsta utmärker sig bland annat genom den ambitiösa användningen av hållbara material och tekniker. En av dem mest banbrytande aspekterna är användningen av trä och hampa i konstruktionen, vilket markant minskar byggnadens koldioxidavtryck. För attminska klimatpåverkan från driften är byggnaden utrustad med solceller, batterilagning och bergvärmepump. Dessutom finns laddinfrastruktur för att stödja den omställning som pågår för tunga transporter.
– Ett av våra primära mål var att demonstrera hur vi kan minska vår klimatpåverkan genomnyskapande lösningar. Användningen av biobaserade material i byggnadskonstruktionen blev därför en viktig del av de innovationer vi har implementerat. Det har även varit ett stort steg för att visa att hållbara material kan användas i stor skala inom logistikbranschen, säger Eva Sterner, ansvarig för utvecklingsprojektet hos Logicenters.

Internationellt uppmärksammad
Logicenters byggnad har inte bara gjort avtryck lokalt utan har även lockat uppmärksamhet från hela världen. Företag från flera olika länder har kommit till Bålsta för att se Logicenters hållbarhetsinnovationer med egna ögon.
– Den internationella uppmärksamhet som vi har fått understryker vikten av vårt arbete och ger oss möjligheten att dela med oss av våra erfarenheter till andra. Genom dessa besök har vi kunnat bidra till en global dialog om hur vi alla kan arbeta mot en mer hållbar logistikbransch. Företagen som besöker oss är verkligen imponerade av vad vi har åstadkommit, förklarar Sterner.

Förutom sitt bidrag till miljön och industrin i stort är fastigheten utformad för att vara en extraordinär arbetsplats. Genom att skapa en hälsosam och inspirerande arbetsmiljö hoppas Logicenters locka företag som värderar sina anställdas välbefinnande.
– Att skapa en plats där människor känner sig inspirerade och motiverade att komma till jobbet var lika viktigt för oss som de miljömässiga aspekterna. Vi är övertygade om att en nöjd personal är nyckeln till en framgångsrik verksamhet. Genom att tänka på allt från luftkvalitet till naturligt ljus och gröna utomhusområden har vi därför skapat en byggnad som främjar både välmående och produktivitet, säger Sterner.

Med projektet i Bålsta som exempel fortsätter Logicenters att leda vägen mot innovativa och hållbara lösningar inom logistikbranschen. När byggnaden nu är färdigställd och redo för uthyrning ser Logicenters fram emot att hitta en hyresgäst som delar deras vision om en grönare framtid.

– Vi ser fram emot att välkomna ett företag som vill vara en del av en mer hållbar logistikframtid. Vår dörr står öppen för partners som vill vara med oss på denna resa och samtidigt bedriva en effektiv logistikverksamhet, avslutar Sterner ett pressmeddelande.