Transport – den nya strejkbranschen?

juni 21, 2017 Logistik , Sjöfart
Chefredaktör Hilda Hultén önskar läsarna en glad sommar och rekommenderar Minna Ulins artikel on hamnkonfilkten som sommarläsning. Foto: Lena Sonne.

Hilda Hultén rekommenderar Minna Ulins artikel om hamnkonfilkten som sommarläsning. Foto: Lena Sonne.

Tidigt i våras skrev vår frilansmedarbetare Minna Ulin en artikel om konflikten och dess följder för svensk industri i vår temabilaga i DI. I artikeln säger Johan Woxenius att konflikten hotar hela Sveriges rykte som handelspartner. Det är en sorglig situation. 

I Brexit-aktuella London härjar också konflikterna. Under året har massor av pendlare fastnat i trafiken när chaufförer i kollektivtrafiken strejkat om förlorade jobb och lönekonfliker, något som enligt beräkningar kostat landet 500 miljoner pund. En dyr historia.

Samtidigt var 2016 ett rekordår av konfliktfrihet för den brittiska industrin, det åttonde lägsta året någonsin räknat i arbetsdagar förlorade till strejk. Under det värsta strejkåret i Storbritannien 1962 förlorades 162 miljoner arbetsdagar till strejk. Det var 504 gånger mer än 2016.

Midsommar står för dörren och industrisemestern med den. Minna Ulins text om hamnkonflikten tyvärr är ännu lika aktuell som den var när den publicerades i februari. Vi bjuder därför på den som sommarläsning.

Vid midsommar tar Intelligent Logistiks redaktion semester och aktiviteten på vår nyhetswebb kommer därför att vara låg fram till början av augusti när vi kör igång bevakningen av logistikbranschen igen. Vi hoppas att vi slipper skriva mer om hamnkonflikter då.

Glad sommar!

Hilda Hultén, Chefredaktör 


Läs mer