Premo startar ny leveranstjänst för privatpersoner

september 24, 2019 Logistik

 

Ricard Bring Tellander. Foto Schibsted.

Bonnier och Shibsted-ägda Premo, som distribuerar  morgontidningar, magasin och paket till närmare en miljon hushåll sju dagar i veckan, utökar sitt leveranserbjudande till leveranser privatpersoner emellan. 

I veckan lanseras en ny tjänst i Stockholm där distributionsföretaget Premo erbjuder leverans av paket direkt mellan privatpersoner i Storstockholm, från dörr till dörr. Tjänsten kommer inom kort att utvidgas till att även erbjuda upphämtning av returer till webbutiker och e-handelsbolag, enligt ett pressmeddelande.

– Premo är ensamma om tjänsten som också är miljösmart, kommenterar Ricard Bring Tellander, försäljnings- och marknadschef hos Premo.

Den nya tjänsten, där det också går att skicka direkt hemifrån, erbjuds invånare i Stockholms innerstad som ett första steg. Samtidigt är en utbredning för tjänsten i hela Storstockholm förberedd. De paket som skickas når mottagare i hela Sverige, direkt hem och inom kort även till e-handlare för det som avser returer från konsument.

– Eftersom buden utför flera tjänster på samma tidningsrunda behövs inga extra transporter, allt sker inom befintlig distributionsrutin, kommenterar Ricard Bring Tellander

Innovativ distribution av lästa böcker

Den nya tjänsten föddes i en smidig andrahandsmarknad för böcker i Norge. När Distribution Innovation AS, som levererat teknikplattform för distribution till Premo, sammanförde Premo med det norska företaget Bookis öppnades en ny möjlighet som tidigare inte funnits på marknaden – att varje dag och från alla hem kunna skicka paket.

Hos Bookis tror vi på återvinning och att alla kan bidra lite till minskad klimatförändring. Med appen kan du köpa begagnade böcker till ett lågt pris. När du är färdig med boken kan du enkelt sälja den vidare till någon annan med Premos hemleverans. Vårt mål är att göra Sveriges bokhyllor tillgängliga för alla, direkt från fickan, säger grundaren Arne-Morten Willumsen.

C2C-tjänsten är utvecklad och ägs av Helthjem Netthandel i Norge och levereras av Distribution Innovation för Bookis och Premo i Stockholm.