Logent sitedriftar i Skövde

december 17, 2012 Logistik , Produktion , Transport

Logent har tecknat ett flerårigt siteavtal avseende drift av en logistikenhet med koppling till fordonsindustrin i Skövde. Verksamheten bedrivs i lokaler om ca 3 000 kvm och sysselsätter ca 30 anställda.

– En sitelösning innebär ett helhetsansvar för driften och att vi har en tydlig plan för att arbeta med utveckling av verksamheten ur såväl ett service- som kostnadsperspektiv. Vår vana av liknande driftlösningar i kombination med den erfarenhet och kunskap som redan finns bland personalen i verksamheten ger rätt förutsättningar för att långsiktigt leva upp till de höga krav våra uppdragsgivare ställer på en driftspartner. Det är glädjande att vår satsning på att skapa attraktiva erbjudanden till företag inom automotivesegmentet uppskattas av kunderna kommenterar Anders Borgström, vd på Logent Automotive Logistics i ett pressmeddelade.

Genom att tillämpa nya synsätt och metoder i en bransch som kännetecknas av relativt hög mognadsgrad har Logent på kort tid seglat upp som en viktig aktör för fordonsindustrin. Samtidigt innebär uppdraget att Logent etablerar en stark bas för att utöka sin verksamhet i Skaraborg.

– Skövde och Skaraborg är självklart en intressant etablering med hänsyn till det goda kundunderlaget, men också utifrån möjligheten att rekrytera rätt personal. I vår typ av verksamhet är allt avhängigt kompetensen bland medarbetarna. Därför blir regionens väl utvecklade näringsliv och en högskoleutbildning inom logistik betydelsefulla tillgångar i detta sammanhang, säger Oscar Andersson, affärsområdeschef Staffing & Site på Logent.

Samtliga anställda på siten erbjuds anställning hos Logent. Driftsövertagande sker från och med 2013-01-01.


Läs mer