Korsnäs ökar virkestransporterna med Green Cargo

november 13, 2012 Logistik , Produktion , Transport

Kinnevikägda Korsnäs förlänger sitt avtal med Green Cargo i två år för tågtransporter från tre sågverk i Dalarna till Korsnäs pappersbruk i Gävle.

Dessutom utökas ett av transportuppläggen med tio vagnar dagligen från sågverket i Blyberg. Det rör sig om systemtransporter i från sågverken i Blyberg och Mora till Korsnäs pappersbruk i Gävle och transporter från Rågsvedens sågverk i Green Cargos ordinarie nätverk.

– Green Cargo har på ett bra sätt visat att de vill vara med och utveckla ett väl inarbetat transportsystem för sågverksflis till vår industri i Gävle, kommenterar John Samuelsson, virkesflödesansvarig hos Korsnäs.

Upplägget med transporter från Blyberg och Mora rullar fem dagar i veckan med cirka 20 järnvägsvagnar om dagen från Blyberg, respektive 16 från Mora. Från sågverket i Rågsveden går det runt 12 järnvägsvagnar per dag.

– Vi är jätteglada att Korsnäs vill förlänga med oss. Att de också valt att utöka transportupplägget från Blyberg med ytterligare tio vagnar per dag när Blybergs sågverk har ökat sin kapacitet är extra kul. Vi har dessutom förbättrat tider och omlopp i det nya upplägget, säger Lennart Westring, ansvarig säljare på Green Cargo.

När vagnarna anländer Korsnäs pappersbruk töms de vridbara containrarna med truck av Green Cargos personal på plats.

Avtalet löper fram till slutet av 2014.


Läs mer